同年老父母去旅行,求推介

mrsjacky
|
想帶年老(70,80)父母去旅行,想坐高鐵去國內,join團,老豆腳無力,唔行得耐,有咩好介紹,老豆想睇靚景,老媽想食好野& shopping,三四日團就夠。
wawaliluk
|
mrsjacky 發表於 18-10-1 10:55
想帶年老(70,80)父母去旅行,想坐高鐵去國內,join團,老豆腳無力,唔行得耐,有咩好介紹,老豆想睇靚景, ...

可以睇厦門(風景靚)或潮汕(美食多d)高鐵團,厦門好似係4天團,潮汕三天團,我自己join左潮汕團,月中才出發。
mrsjacky    發表於 18-10-1 13:54
莉莉草草
|
求其一個旅行團都得啦 而家d旅行團都唔會點攰
Fishqqma
|
wawaliluk 發表於 18-10-1 11:11
可以睇厦門(風景靚)或潮汕(美食多d)高鐵團,厦門好似係4天團,潮汕三天團,我自己join左潮汕團,月中才出 ...

請問參加咗邊間旅行社?幾多錢?thx
wawaliluk
|
Fishqqma 發表於 18-10-1 11:12
請問參加咗邊間旅行社?幾多錢?thx

我参加左Egx潮汕團3天團,週日、週三出發$1499,週五週六出發$1599。
wawaliluk
|
wawaliluk 發表於 18-10-1 11:15
我参加左Egx潮汕團3天團,週日、週三出發$1499,週五週六出發$1599。

$1499/1599住4星酒店,同行程另一豪團住喜來登加$600。
cakii
|

不錯嘅提議
Fishqqma
|

thx
馬爾太
|
乜有團搭高鐵?
seaheart88
|
想帶年老(70,80)父母去旅行,想坐高鐵去國內,join團,老豆腳無力,唔行得耐,有咩好介紹,老豆想睇靚景, ...

我睇中左呢個

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
seaheart88
|

你幾時去啊可唔可以返嚟分享下?

因為我都考慮緊究竟參加住貴啲嗰個團定係其實四星都OK
333s
|

孝女:
高鐵去國內。

如果想省一筆, route :

HK 一 SZ北。再買飛 
SZ北一目的地。

I9528
|
韶關
VenusSasa
|

等你回來報告,我都想帶父母去跟呢團
lilysun123
|

千其吾好國內長假期間坐高鐵, 真係好似走難咁, 上年暑假去桂林坐過。
gracelam
|

上海/杭州/蘇州/無錫跟圑玩五日都係兩三千。呢個時候去最好, 秋高氣爽!景色怡人! 又有美食
Helen小宝宝
|
韶關呢個季節去都好好

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
purpletwinstar
|
我都諗住帶父母去,我見有冇啲旅行社寫住高鐵團,香港嗰程係西九出發,之後話不排除如果冇飛就搭番大陸高鐵,去到深圳之後。因為父母都好想搭高鐵唔想令佢失望
mrsjacky
|
333s 發表於 18-10-1 11:40
孝女:
高鐵去國內。

多謝你,唔想老人家勞頓,錢多少少都可以

mrsjacky
|
gracelam 發表於 18-10-1 11:51
上海/杭州/蘇州/無錫跟圑玩五日都係兩三千。呢個時候去最好, 秋高氣爽!景色怡人! 又有美食
...
蘇杭我自都好想去呀,如搵到呢d團時間就到就太好啦