請教在職母乳媽媽

bonbon18
|
想問各在職母乳媽媽平時番工會帶咩裝住同keep母乳? 公司來回屋企車程要1.5 hours一程,想問大家有咩冰袋推介?
我要做媽媽
|
有專門既Keep奶保溫既,你可以上淘寶搵,我家姐果個都係淘寶買,保溫效果唔錯
freshrose
|
bonbon18 發表於 18-10-1 15:47
想問各在職母乳媽媽平時番工會帶咩裝住同keep母乳? 公司來回屋企車程要1.5 hours一程,想問大家有咩冰袋推 ...

我用spectra冰袋,最重要夠冰,aeon 有d可以包住樽的冰,我用果d包住枝奶再加一大舊冰,返到屋企都夠凍
hoimin
|
我用medela冰袋+尿片冰種最long last 返大陸一日trip都捱到 車程平時1個鐘 冰種冇融過
newspaperhang
|

唔需要特意買某種冰袋,普通雪糕冰袋都已經可以
冰種都唔洗特意買,上utube 搵下「尿片冰種」然後跟住佢方法自製呢種冰種比出面買到既冰種更好
以前返工我唔用公司雪櫃,兩個雪糕冰袋打孖兩層,加4個尿片冰種,一日十二個鐘完全無問題就算我出去要大半日(超過十五個鐘)都係用呢個方法

JD930
|
hoimin 發表於 18-10-1 16:43
我用medela冰袋+尿片冰種最long last 返大陸一日trip都捱到 車程平時1個鐘 冰種冇融過
...

菩提子
|
bonbon18 發表於 18-10-1 15:47
想問各在職母乳媽媽平時番工會帶咩裝住同keep母乳? 公司來回屋企車程要1.5 hours一程,想問大家有咩冰袋推 ...

ithermo 的冰袋冰種(藍色果隻)可由我出門口到回到家依然keep到冰涷,有成8,9小時。以前公司無雪櫃時用。回程果一個多小時一定無問題。
bbbchoco
|
尿片冰種真系好惦,加埋ithermo冰袋
反而ithermo冰種過左三四個鐘已開始溶
bonbon18
|
我要做媽媽 發表於 18-10-1 15:51
有專門既Keep奶保溫既,你可以上淘寶搵,我家姐果個都係淘寶買,保溫效果唔錯 ...

search 咩keywords?
bonbon18
|
newspaperhang 發表於 18-10-1 18:18
唔需要特意買某種冰袋,普通雪糕冰袋都已經可以
冰種都唔洗特意買,上utube 搵下「尿片冰種」然後跟 ...

咁尿片冰種洗唔洗日日換過/ 幾耐要換?
newspaperhang
|
bonbon18 發表於 18-10-1 21:33
咁尿片冰種洗唔洗日日換過/ 幾耐要換?

唔需要,只要再雪返硬佢就可以,同普通冰種用法一樣可以無限次使用,如果個袋穿左,就搵第二個袋入住、包返好就可以了
我要做媽媽
|
bonbon18 發表於 18-10-1 21:32
search 咩keywords?

母乳背奶包
haha748494
|
我就返屋企喂,我同事就系廁所泵完倒左,BB系屋企飲奶粉,收工先喂人奶。