保險經紀幫客定幫保險公司?

banki00
|

我有2個已幫襯的保險經紀係兩間唔同的保險公司,一個A問親佢都話D case 要睇,未必有得賠,但最後係賠到的。

另一個B就成日叫我身體有乜唔妥就去檢下啦,你又買咗保險,有得賠架

兩個的做法都幾極端
fwp
|
want to know too
大家姐萍
|
banki00 發表於 18-10-1 16:12
我有2個已幫襯的保險經紀係兩間唔同的保險公司,一個問親佢都話D case 要睇,未必有得賠,但最後係賠到的。 ...

據我所知,如果claim 得多,個經紀好似有d野會扣獎金,但點為之多同扣幾多就唔知。
天上的星
|

問樓主subject,佢地幫自己荷包
過左海就神仙啦,claim錢唔係佢批,又唔係同保險公司同一公司,佢都係打去保險公司既cs 問既啫,同你打去問冇分別
banki00
|
天上的星 發表於 18-10-1 19:00
問樓主subject,佢地幫自己荷包
過左海就神仙啦,claim錢唔係佢批,又唔係同保險公司同一公司,佢 ...

唔明咩荷包?又打去問咩?

兩個現在都仲係我agent,不過係兩間唔同的保險公司啫。
我愛Corina
|
我果個偏向幫客戶,我覺得佢幫到客戶手,自然會介紹多d 人比佢,而且保險公司做晒風險分擔,有精數師計晒數,賠錢都計算在內啦
天上的星
|
banki00 發表於 18-10-1 19:52
唔明咩荷包?又打去問咩?

兩個現在都仲係我agent,不過係兩間唔同的保險公司啫。

賺左你佣咪入錢落佢銀包囉

問咩?case by case
banki00
|
天上的星 發表於 18-10-1 20:05
賺左你佣咪入錢落佢銀包囉

問咩?case by case

我諗你唔係好明我想問咩
天上的星
|
banki00 發表於 18-10-1 22:54

我諗你唔係好明我想問咩

我re你subject 問題咋
我唔係回你內文另一問題
cathyor
|
你個二個經紀,一個保守型,一個樂觀型
blackberry
|
我個保險係幫自己賺錢,另一個保險朋友雖然我冇幫佢買,但佢真心幫客,我有問題佢會幫忙,仲會陪我睇醫生
banki00
|
cathyor 發表於 18-10-1 23:03
你個二個經紀,一個保守型,一個樂觀型

點解一個係樂觀型呢?
Poyau
|
轉一轉 諗地產經紀 就明