陪伴我21年的貓 昨晚走了!

carrai
|

心好痛! 但安慰的就是 他在家, 在我們的陪同下 安詳的離去。他真是好叻仔!
這是我第二隻貓 離開我, 第一隻是 七年前, 當時都好傷心, 個心平復冇幾耐而家有第二隻離開我, 我而家仲有兩隻貓, 我唔收養住喇我!等埋呢兩隻貓離開我先再收養, 其實我個心好矛盾! 我身邊朋友說不如唔好再收養呀你 每次有寵物離開都咁難過, '但係見佢哋咁被人遺棄真係好可憐。

Siupakbb
|
carrai 發表於 18-10-1 17:49
心好痛! 但安慰的就是 他在家, 在我們的陪同下 安詳的離去。他真是好叻仔!
這是我第二隻貓 離開我, 第 ...

你咁愛佢,我相信佢都一樣咁愛你,愛係唔會因為距離而變淡,佢只不過去咗彩虹橋換了一個形式陪伴你,佢都應該希望見到你堅強起來,唔好令佢走得內疚吧!加油啊(emoji)(emoji)
叮妹
|
心痛
Stellady
|

貓貓幸運遇到你
cedarcone
|
我都鐘意貓貓但冇養,
相信心情一樣傷痛,須要時間平伏。

惟有換個角度安撫下,
21年很難得自豪長壽,
好主人陪伴貓必安息。

人老病死,人和寵物一樣的,
視如一家人,感恩愛心爆棚,
總有離別一日,留下一份懷念心已足夠。
主人快樂貓貓在天國也快樂 !
tsung
|
貓貓一路好走
tangjojo28
|

RIP
Itsaniceday
|

貓貓在生時已經得到幸福。無憾了!