害喜感覺幾時有?

KwongYuki
|
今日5w5d
只係私家醫生出咗張懷孕證明,諗住下星期一(七週)先去照閃閃
始終未照過,未能排除宮外孕/空心胎可能
又冇害喜感覺
感覺好唔實在
Connie_cat
|
個個情況唔同㗎,我初期懷孕時都冇咩害喜症狀㗎,只係覺得易攰同個人比較怕熱,只有想嘔嘅感覺,一次都冇嘔過,啲人仲話係bb錫住我添
puppydingo
|
我6周開始嘔
嘔倒26周5
Natalie2019
|
我而家七週,都係無咩害喜感覺,仲好想食嘢tim, 都係好唔實在咁,我下星期先去私家照,如果一切正常,我會慶幸bb無畀唔舒服既感覺我,希望我同你都一切正常,同一路都唔好太唔舒服啦。
lovelypowerpuff
|
KwongYuki 發表於 18-10-1 18:27
今日5w5d
始終未照過,未能排除宮外孕/空心 ...

我6 7週開始胃頂 氣脹唔知飽餓 無胃口
但暫時都無嘔而家11週
不過開始胃氣又無咁脹無咁辛苦舒服返d
tiffany0809
|
6w開始冇胃口,朝早瞓醒個胃成日頂住,容易頭暈
去到14w突然開胃左,除左攰乜事都冇
ipcs
|
今日5w5d

個個唔同,我2胎都是大約7w開始作嘔,食野無胃口,嘔到16週,17週開始唔嘔。
kayan0701
|
第一胎6w嘔到16w
今胎又係6w開始 到而家14w仲嘔緊
希望快啲嘔完啦,好辛苦!
yimanyip
|
我六週開始食兩啖就飽,隔一陣又餓,胃頂到想嘔又嘔唔出,口長期啖啖,勁辛苦。
黑白小狗狗
|
我都大概6-7週有作嘔,無胃口,行少少路就累。到12週先好番少少咋。
無害喜症狀係好事呀,好辛苦架
bchuma
|
今日5w5d

大概一個月時會有。
dolldollk
|
今日5w5d

我就反應大d 5w已經唔舒服, 去到10週就好返d
我要做媽媽
|
我7週左右,一開始都係冇咩胃口,其實真係唔同媽媽實際情況都唔同架
KILW
|
生完都無嘔過,胃口都一直正常。所以無話一定要嘔先得,放鬆d
agneau
|
今日5w5d

我陀2次都冇乜害喜症狀,得胃頂,所以每個孕婦都唔一樣。
Candicenano
|
今日5w5d

陀到而家31週都未嘔過呀,唔係個個有害喜感覺架,唔好太擔心
hamsterma
|
今日5w5d

我都無點嘔過
haha748494
|
唔系每位準媽媽都會出現害喜感覺,你初期唔好拎重嘅嘢,多D休息就OK喇。
pigpiglamlam
|
唔係個個都會嘔,我陀2胎都冇嘔過,不過初期容易攰,要注意休息
kmbb519
|
agneau 發表於 18-10-1 23:10
我陀2次都冇乜害喜症狀,得胃頂,所以每個孕婦都唔一樣。

我同你一樣,成個孕期都無嘔無作嘔,只係胃頂