自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ddkaka 發表於 18-10-1 21:58
如果Wechat 轉帳去銀行係按邊個位呢?想試都唔得,連按邊到轉都唔知

唔知呀! 說好的930有轉數快, 10月1有新ver用到大6付款, 結果乜都無!
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-10-1 22:06
用#7咁你登記左轉數快未先?
跟住你應該用銀行戶口app用tel轉錢出去! 咁先係由bank入錢落支付寶喎!
...
我係喺嗰度登記架,入晒銀行賬戶有埋驗證碼,load完出嚟就話綁唔到,今日用驗證碼已經超出上限,要聽日再試
就係唔明點解
我係驅魔人媽媽

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

clc_ivy 發表於 18-10-1 22:14
我係喺嗰度登記架,入晒銀行賬戶有埋驗證碼,load完出嚟就話綁唔到,今日用驗證碼已經超出上限,要聽日再試
就 ...

登記唔駛入銀行賬戶架喎!只係將tel同支付寶ac link up左!
放下自在

大宅

我登記佢無叫我入電話喎,只係叫我入銀行賬戶
我喺用電話登入支付寶嘅

我係驅魔人媽媽

象牙宮

clc_ivy 發表於 18-10-1 22:25
我喺用電話登入支付寶嘅

電話都唔駛入架! 淨係收sms認証碼再確認登記咁架咋!
放下自在

象牙宮

clc_ivy 發表於 18-10-1 22:25
我喺用電話登入支付寶嘅

你肯定去左呢樹登記?
放下自在

大宅

係呀
我係驅魔人媽媽

象牙宮

clc_ivy 發表於 18-10-1 22:49
係呀

咁就搞掂喇! 你邊樹入bank ac?
放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-10-1 22:39
你肯定去左呢樹登記?
我再從新做咗一次,之後點轉錢入支付寶?
我係驅魔人媽媽

象牙宮

clc_ivy 發表於 18-10-2 09:18
我再從新做咗一次,之後點轉錢入支付寶?

入bank app用轉數快轉去登記左支付寶果個tel
放下自在

公爵府

回覆樓主:

有冇 JM 成功用轉數快由支付寶HK 轉去其他人既支付寶HK ,試左好多次都唔得 ,同埋喺支付寶HK 用轉數快,揀戶口果度係冇支付寶HK 揀

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 18-10-2 09:59
有冇 JM 成功用轉數快由支付寶HK 轉去其他人既支付寶HK ,試左好多次都唔得 ,同埋喺 ...

兩個alipay hk ac, 就咁用轉帳咪得囉~駛乜用轉數快呢!
放下自在

公爵府

cattz288 發表於 18-10-2 10:41
兩個alipay hk ac, 就咁用轉帳咪得囉~駛乜用轉數快呢!

有分別,用支付寶HK 既轉帳,要確認對方都有支付寶HK 戶口,但係只要對方有登記轉數快,就唔洗理對方有咩戶口~

但係我試過 c6 同 fd,佢地既轉數快如果預設係支付寶HK,我用支付寶HK 係轉唔到錢比佢地

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 18-10-2 10:55
有分別,用支付寶HK 既轉帳,要確認對方都有支付寶HK 戶口,但係只要對方有登記轉數快,就唔洗理對方有咩 ...

真係預設成功左? 想問點轉唔到法? 會寫咩?
放下自在

大宅

回覆樓主:

請問點用匯豐轉入支付寶, 試左幾次都唔得
兩邊已經申請左電話號碼

公爵府

cattz288 發表於 18-10-2 11:07
真係預設成功左? 想問點轉唔到法? 會寫咩?

佢會彈 “系統繁忙”,同埋我見戶口果度係冇支付寶HK 揀,但轉去 wechat 係冇事,不過 wechat 個轉數快係曱甴屋黎,有入冇出

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 18-10-2 11:19
佢會彈 “系統繁忙”,同埋我見戶口果度係冇支付寶HK 揀,但轉去 wechat 係冇事,不過 wechat 個轉數快係 ...

我啱啱試左喇! 因為用alipay hk比錢時, 會show埋入落邊間default戶口! 所以如果都係alipay, 就迫你用返alipay自己果個轉帳! 迫你拎印花
放下自在

公爵府

cattz288 發表於 18-10-2 11:59
我啱啱試左喇! 因為用alipay hk比錢時, 會show埋入落邊間default戶口! 所以如果都係alipay, 就迫你用返ali ...

佢咁樣做麻麻地 ,變左用支付寶轉數快比人,咁啱對方預設又係支付寶,就要用轉賬再轉多次,要人多一次操作

重有 wechat 曱甴屋問題,有冇人可以用轉數快轉到出去

男爵府

cl060779 發表於 18-10-2 11:08
請問點用匯豐轉入支付寶, 試左幾次都唔得
兩邊已經申請左電話號碼

點轉唔到?我轉到冇問題

象牙宮

MiuMiuLi 發表於 18-10-2 13:26
佢咁樣做麻麻地 ,變左用支付寶轉數快比人,咁啱對方預設又係支付寶,就要用轉賬再轉多次,要 ...

甲由屋問題因為佢仲未更新!
放下自在

首頁
12345...8

尾頁

跳至