放煙花真係好污染

waic
|
年年放都冇咩新意了,希望為左環保,可以停放。
近年愈來愈多天災,各地天氣亦反常,地球真係病左了。
Jumama2000
|
浪費又不環保的活動
wcpcelia    發表於 18-10-2 10:38
BBJOJO
|
waic 發表於 18-10-1 21:24
...

agree....
hellohelloruby
|
waic 發表於 18-10-1 21:24
...

浪費金錢
susumi123
|
agree
yurijm
|
同意
唔太明點解年年都要放
真係有意義嗎
只感到勞民傷財又唔環保

23分鐘就燒咗幾百萬
一年就燒幾次
maymay220hk
|
燒銀紙 0興趣睇
waic
|
yurijm 發表於 18-10-1 21:29
同意
唔太明點解年年都要放
真係有意義嗎

今次係大陸公司信義玻璃比錢放 ,價值一千萬,做吓善事好過啦。
那邊廂印尼天災死800幾人,香港仲係度放煙花制做污染
purple_onion
|
冇謂
channin
|
一年一次已好夠
Rubik
|
完全係唔會可以坐定定睇足23分鐘,望一兩分鐘隻眼實睇緊其他嘢
amazing
|
waic 發表於 18-10-1 21:33
今次係大陸公司信義玻璃比錢放 ,價值一千萬,做吓善事好過啦。
那邊廂印尼天災死800幾人,香港 ...

贊成,禁止全球放煙花,保護地球人人有責
calvin1230hk
|
所有廸廸尼第一個要取消啦,每晚都放。
澳門都要取消煙花比賽,連續幾個星期都燒。
仲有日本嘅夏祭,燒足3/4個月。
bb2
|
成日放無晒新意 不過最好唔放,污染環境又浪費
waic
|
maymay220hk 發表於 18-10-1 21:31
燒銀紙 0興趣睇

一啲興趣都冇,窗口望到都唔起身想去睇,呢幾日天氣甘舒服,比佢放一放煙花,又唔知破壞左幾多了
crystal媽咪
|

waic
|
amazing 發表於 18-10-1 21:35
贊成,禁止全球放煙花,保護地球人人有責

最好啦,唔知有冇可能呢
Cateye8888
|
Agree, 其實要減少
sodababy
|
破壞環境

永然
|
説真的,由細到大都未睇過呢場show。真係無興趣,唔明點解可以放咁多年,又咁多人去逼餐死