自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

popolun 發表於 18-10-15 17:23
可以試吓開廁所洗手盆水龍頭,一路放住熱水。因為我屋企都係咁

我整好左啦你都試下啦

男爵府

COCO7252 發表於 18-10-15 17:29
個爐係咪要系煤氣公司買,先至可以搵煤氣公司師傅上來整 ?

係呀,如果出面買,打去牌子度問下

男爵府

karenlyk 發表於 18-10-15 17:32
夏天我都有呢個問題,後來將熱水較大啲,凍水較多啲,就解決到

咁夏天黎前,試下叫煤氣公司睇睇啦

男爵府

siukiki630 發表於 18-10-15 18:36
原來咁院人都有呢個問題。我媽屋企都係咁。最後煤氣公司既人黎整。話係個懢水既filter,呢個filter係房屋署 ...

原來係咁,咁佢點整呀?個filter係邊架?有開熱水爐整嗎?雖然整好左,都想學多啲野

伯爵府

複式洋房

topyy 發表於 18-10-1 23:50
新式恆溫呀,所以好奇怪點解會咁

我屋企都係咁,但以前唔係㗎,近呢一年先係咁 ,所以都唔明白點解

大宅

topyy 發表於 18-10-15 08:25
我無橙燈架,整爐前後都有伏一聲,之前又好似真係即熱,而家3秒左右開始熱,c6話唔覺,你講開我又覺得好似 ...

原來你都有類似情況。較細後,覺得撻著爐時間係比之前慢咗。

不過,我又有出現另一問題,就係無端端個爐顯示E3。又要搵人嚟整。 都唔知係較細咗嘅關係定咩.........

公爵府

joygigi 發表於 18-10-1 23:59
Me too!我部8000幾蚊,同煤氣公司直接買,每次到夏天都慘,沖涼一係全凍水,一係好熱,沖完又成身汗。
打去 ...

試下換最舊款果種花晒頭

男爵府

JOLISH 發表於 18-10-15 22:57
我屋企都係咁,但以前唔係㗎,近呢一年先係咁 ,所以都唔明白點解

有無換過花灑呀?如果無,就可能水壓問題喇,可能有人手多多校細左,試下屋內同屋外果個都開盡,如果盡左都有呢個問題,可能係個爐問題喎,搵煤氣校可以嗎?

男爵府

cswccc 發表於 18-10-15 23:26
原來你都有類似情況。較細後,覺得撻著爐時間係比之前慢咗。

不過,我又有出現另一問題,就係無端端個爐 ...

唔係嘛希望整完無晒問題啦

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

topyy 發表於 18-10-15 17:08
咁用到嗎?我調低左1/3

用到,仲唔會好熱,冬天我最多用38咋

複式洋房

topyy 發表於 18-10-16 07:12
有無換過花灑呀?如果無,就可能水壓問題喇,可能有人手多多校細左,試下屋內同屋外果個都開盡,如果盡左 ...

試試叫煤氣公司師傅先

大宅

topyy 發表於 18-10-1 23:22
好困擾,請問有無jm都係咁?我試晒所有溫度都好熱,但較去凍水果邊就無晒熱水

我娘家都有尼個問題,幾千蚊係煤氣公司買,都話冇得整

男爵府

Baby_yam 發表於 18-10-17 00:11
我娘家都有尼個問題,幾千蚊係煤氣公司買,都話冇得整

之前有jm都係咁,佢整左3次就得喇,你要唔要再試下

男爵府

我每個夏天叫煤氣公司師傳來調低 凍天又調返高

男爵府

yoyocandy 發表於 18-10-17 01:35
我每個夏天叫煤氣公司師傳來調低 凍天又調返高

咁麻煩係咪check左屋外同屋內既水制開到最大喇?

別墅

我淘左個增壓花灑,情況改善左;
但其實我唔確定係關增壓既事定或者關出來既水散得夠開,所以唔會太熱

我覺得好左好多

男爵府

topyy 發表於 18-10-17 01:38
咁麻煩係咪check左屋外同屋內既水制開到最大喇?

冇check 過亦吾知有關 吾煩呀 一年兩次姐 順便做埋安全檢查同抄錶

子爵府

popolun 發表於 18-10-15 17:23
可以試吓開廁所洗手盆水龍頭,一路放住熱水。因為我屋企都係咁

我都係用呢個方法,但花洒出水量相對又會細咗!試過叫煤氣派人上來整,換咗普通花洒都唔得,煩

男爵府

topyy 發表於 18-10-1 23:22
好困擾,請問有無jm都係咁?我試晒所有溫度都好熱,但較去凍水果邊就無晒熱水

我個爐之前都係咁,沖到炆。最後換左花灑問題冇晒。
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

首頁

尾頁

跳至