買小提琴

Yumidick
|
請問小一學小提琴,初學係咪唔駛買咁貴,平平哋嘅大約係咩價錢呢?邊度買好?6歲係咪應該用1/4 ?女兒用左手的,謝解答(emoji)(emoji)
babyhoi
|
6歲1/4岩了,我囡8歲剛轉1/2,
上個琴大約一千蚊,
初學普普通通可以了
Abbie_mimi
|
Yumidick 發表於 18-10-2 08:40
請問小一學小提琴,初學係咪唔駛買咁貴,平平哋嘅大約係咩價錢呢?邊度買好?6歲係咪應該用1/4 ?女兒用左 ...

Size 睇手長,六歲約二分一,買琴時度手位,平平地幾百蚊玩吓先,好快換琴
wcpcelia    發表於 18-10-2 11:22
kw_chi
|
係, 初學平平地玩住先,又唔知有無興趣,上左手轉左SIZE先買靚D
Yumidick
|
Abbie_mimi 發表於 18-10-2 08:46
Size 睇手長,六歲約二分一,買琴時度手位,平平地幾百蚊玩吓先,好快換琴
...

原來有啲幾蚊百咁平,我去通利琴行見到嘅要幾千蚊
musiccisum
|
請問小一學小提琴,初學係咪唔駛買咁貴,平平哋嘅大約係咩價錢呢?邊度買好?6歲係咪應該用1/4 ?女兒用左 ...

係睇手長,唔一定係1/4的,有啲6歲已用1/2,初學買啲平平地5百蚊就可以了,因為好快要換大一個size
kkklams
|
Yumidick 發表於 18-10-2 09:05
原來有啲幾蚊百咁平,我去通利琴行見到嘅要幾千蚊

之前阿女學喺青苗買,記得好似六百幾
kittyChing
|

救世軍有D好新既小提琴買,都好平, 你可以去睇下