去THE ONE飲要俾幾錢人情?

blackcurrant00
|

尖沙咀THE ONE 同事結婚,公價多少?
SandyBabyChu
|
熟同唔熟爭好遠喎, 我上次有個唔熟800, 熟dd嘅就1000, 好熟嘅就2000
JD930    發表於 18-10-2 12:04
|
SandyBabyChu 發表於 18-10-2 09:16
熟同唔熟爭好遠喎, 我上次有個唔熟800, 熟dd嘅就1000, 好熟嘅就2000

sorry, 係the one, 唔係club one...記錯,一樣嗎?
sugarcheung
|
The One係一座商場嚟㗎喎,咁佢係喺The One入邊嘅乜嘢地方擺酒呢?
manman豬
|
睇人啦, 講真如果佢係馮人都派又唔同部門,係疏遠既就800, 同部門工作上經常交手1000, 你都識講係同事, 同事又係咪朋友呢?

多數人問得其實都係個心比得唔順但又無可奈何要比,咁就最低消費800啦!
shareholder
|
800 囉
wcpcelia    發表於 18-10-2 12:26
|
我睇交情,不睇場地。
yucl_hk
|
$800
kimberlybaby
|
如果係親戚呢?
JD930
|
SandyBabyChu 發表於 18-10-2 09:16

同意
KTKTKT5
|
blackcurrant00 發表於 18-10-2 09:00
尖沙咀THE ONE 同事結婚,公價多少?

同事的話800起, 公事上完全冇交手800, receptionist 800-1000,Admin/ HR/ Accounting 1000-1500, 同team/跨部門交手1500-2000, 上下屬/有份做appraisal或review/fd底 2000
good_pig
|
club one咪即係普通酒樓
唔係上司,自己又唔係高級咪 $800
channba31
|
mimi005
|
lovelywww
|
睇交情
|
sugarcheung 發表於 18-10-2 12:00
The One係一座商場嚟㗎喎,咁佢係喺The One入邊嘅乜嘢地方擺酒呢?

係喔。。。入面既酒酒樓
20jack09
|
都係一間酒樓者
leewaiyee_hk
|

800-1000/人
裡面全部都普通酒樓
Qeenietang
|
提子餅
|