有冇jm 用詩樂氏果支消毒洗衣液...

kmbb519
|
啱啱買左黎用,佢寫住落半蓋,我已經落 1/3蓋....

會唔會多泡左d

滿機架都咁... 你地落幾多?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
香印提子
|
隨意落,冇刻意用個蓋量,不過唔似你咁多泡
鵝肝
|
kmbb519 發表於 18-10-2 12:51

會唔會多泡左d :igiveup ...

有時覺得關物料事,我洗毛巾會好多泡,洗衫又會少d
bb2
|
鵝肝 發表於 18-10-2 13:52

洗床單都係,要落少d
wcpcelia    發表於 18-10-2 14:36
Poyau
|
咁多泡 會唔會係少衫/轉數快
kmbb519
|
鵝肝 發表於 18-10-2 13:52

咁應該係啦 我今次係洗床圍
kmbb519
|
Poyau 發表於 18-10-2 14:46
咁多泡 會唔會係少衫/轉數快

我估係因為床圍同cushion... 裡面係海棉,好似洗碗海棉咁起泡
kmbb519
|
香印提子 發表於 18-10-2 13:35
隨意落,冇刻意用個蓋量,不過唔似你咁多泡

我覺得多到好好笑
ssssky
|
kmbb519 發表於 18-10-2 12:51

會唔會多泡左d :igiveup ...

上次師傅黎幫我睇洗衣機 佢話唔洗跟佢份量 其實應該唔洗落咁多 因為佢份量係多 所以會快d用完 客人就會快d再買

另 c.f. 亦提我 呢款洗衣液長期用會令洗衣格會變黃

Poyau
|
kmbb519 發表於 18-10-2 14:55
我估係因為床圍同cushion... 裡面係海棉,好似洗碗海棉咁起泡
...

海棉起泡真的嗎 下次洗咕(emoji)望吓先
kmbb519
|
ssssky 發表於 18-10-2 15:01
上次師傅黎幫我睇洗衣機 佢話唔洗跟佢份量 其實應該唔洗落咁多 因為佢份量係多 所以會快d用完 客人就 ...

係啦!我一次落少一半試下先

洗衣格變黃?即係部機落洗衣液果個格?
ssssky
|
kmbb519 發表於 18-10-2 15:22
係啦!我一次落少一半試下先

洗衣格變黃?即係部機落洗衣液果個格?
係呀 唔好長期用死一隻洗衣液