2019年預產期5月媽媽交流區

icheng02
|
恭喜晒各位5月媽媽!🤗🤗
日後希望大家多些交流!😊
mochimama
|
在~~!!!
icheng02
|
回覆 mochimama 的帖子

你好啊!👋👋你諗住揀邊間醫院生?
manin0527
|
icheng02 發表於 18-10-2 13:20

我都係5月呀
kiwitty
|

你好!大家多多指教
duckduckbb31
|
我係今年5月生左嘅媽媽
支持下大家
有d懷念大肚嘅時候
CathyH0o
|

5月中,好辛苦,成日胃唔舒服,脹氣,作嘔

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
mochimama
|
回覆 icheng02 的帖子

我未決定呀, 醫生話唔洗咁急, 總之佢唔係放假就得啦哈哈, 佢有掛仁安同法國, 咁我諗應該都係法國, 平D丫MA
mochimama
|
CathyH0o 發表於 18-10-3 14:06
5月中,好辛苦,成日胃唔舒服,脹氣,作嘔

我係一路食飯一路嘔翻D胃氣.... 我個B早你2日咋, 今日係DAY61

hiolyp2000
|

Here!!!
matinbobo
|
Here 作嘔到日日都唔想番工
fattyduck
|
我都係個胃頂住頂住,唔知自己係飽定餓,口啖啖又成晚醒。希望係健康象徵。
babymm33
|
fattyduck 發表於 18-10-3 22:06
我都係個胃頂住頂住,唔知自己係飽定餓,口啖啖又成晚醒。希望係健康象徵。 ...

我都系頂胃。食唔到野。一日1餐半呀陰公。唔知幾時先正常返
iriskhty
|

大家好! 恭喜大家亦祝大家一切順利, BB 健健康康!

因為岩岩先確認懷孕5WK多, 好多都未準備. 搵個婦產科醫生檢查左又已經年紀大些唔接生了....

我計劃私家生, 但亦希望同時去政府醫院登記產檢, 未決定去邊間好... 請問將軍澳/伊利沙伯/廣華醫院比較好? (住址證明不成問題)

另想去法國或浸會生, 但又未搵到好的女婦產科醫生...... 有好介紹嗎?

fungfung2013
|
我都係五月
emmmacyk
|
iriskhty 發表於 18-10-4 10:15
大家好! 恭喜大家亦祝大家一切順利, BB 健健康康!

因為岩岩先確認懷孕5WK多, 好多都未準備. 搵個婦產科醫 ...

我上胎tko醫院產檢,約最早嗰啲時間就等得唔耐,只見助產士姑娘,唔使見醫生的,姑娘超好人,好好傾。
不過政府產檢好hea,冇得照。
jwong327
|
想問下私家confirm bingo後係咪要去政府婦產科排隊?點解要去?
ar_bebe
|
here (emoji)(emoji)
yimanyip
|
我也是5月份
Billyksh1987
|

我都係5月