自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

katie0921 發表於 18-10-2 20:28
嘩,好貴喎!
我在香港買咭($100)跟住自己去深圳營業廳 做實名認證。內有50人仔儲值可用。
...

好平
我見大陸最平要人仔150
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mvshop8888 發表於 18-10-3 07:58
好平
我見大陸最平要人仔150

之前都係100人仔!
放下自在

侯爵府

katie0921 發表於 18-10-2 20:28
嘩,好貴喎!
我在香港買咭($100)跟住自己去深圳營業廳 做實名認證。內有50人仔儲值可用。
...

我都唔太明, 可以講多d嗎?
邊張咭? 聯通? 那裏買? 深圳營業廳是什麼?
好多問題

翡翠宮

mln 發表於 18-10-2 15:20
上個月我係中銀開左個雙幣信用卡,職員話綁定之後可以係大陸用到, 會自己轉換兌現港元, 之後每月底結算, 但 ...

銀聯雙幣卡應該綁唔到微信,綁落云闪付app做掃碼支付就得,不過暫時好少商户用。

仲有雙幣卡喺内地用係碌人仔,唔會即時兌成港幣,還款時可以直接用人仔還,或者用港幣還的話,以還款時匯率兌成人民幣。

侯爵府

回覆樓主:

香港出的大陸電話號碼可以嗎?

水晶宮

水草 發表於 18-10-3 08:36
香港出的大陸電話號碼可以嗎?

內文講香港錢包可以係大陸用

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jolps 發表於 18-10-3 08:01
我都唔太明, 可以講多d嗎?
邊張咭? 聯通? 那裏買? 深圳營業廳是什麼?
好多問題

我在Yahxx買的$100(而家加價了$110)。
買咗後就坐深圳地鐵 福田站(不是福田口岸站)E3出口,上到地面望右手邊,就會見到中國聯通營業廳(即是我們的客務中心)。比張咭佢 話做實名認證 就可以。
因為咭內只有50儲值,所以叫佢幫我增值100元。
我9月才開始用。已返深圳多次,冇問題、可以上網及微信付款。

侯爵府

manman1126 發表於 18-10-3 07:29
請問你幾時整嫁?香港那裡買咭?在深水埗?有沒有張咭個包裝可以給我參考下去買。麻煩哂!
...

看#67

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

katie0921 發表於 18-10-3 10:06
買咗後就坐深圳地鐵 福田站(不是福田口岸站)E3出口,上到地面望 ...
我去鴨寮街找不到你這張

侯爵府

amalee 發表於 18-10-3 10:16
我去鴨寮街找不到你這張

深水埗我都曾經揾過,都系冇。跟住有jm教我去yahxx買。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

katie0921 發表於 18-10-3 10:22
深水埗我都曾經揾過,都系冇。跟住有jm教我去yahxx買。
0k,我上yahxx望望,thx

侯爵府

katie0921 發表於 18-10-3 10:06
買咗後就坐深圳地鐵 福田站(不是福田口岸站)E3出口,上到地面望 ...

唔該哂
另外, 請問呢張咭係咪即係 每月6蚊人仔? 用唔用都要俾 6蚊? 點俾錢架? 支付寶微信? 自動過數?

侯爵府

jolps 發表於 18-10-3 11:47
唔該哂
另外, 請問呢張咭係咪即係 每月6蚊人仔? 用唔用都要俾 6蚊? 點俾錢架? 支付寶微信? 自動 ...

月費的 用唔用都要扣6元/月。
儲值咭自動扣數。當儲值咭冇錢,我見有其他jm話可以在微信充值就可以。
我出咭當日就買100元儲值咭,店員幫我整埋,現在我戶口有130幾蚊。
上網就1元/800MB,當日用夠3元 就會當日任用 唔會再扣錢。

侯爵府

回覆 katie0921 的帖子

哦~ 明白了, 即係裏面的 $50 用來扣月費和日租費, 扣哂就要再儲值!

唔該哂~

首頁

尾頁

跳至