其實京東都幾多野買

mandy952
|
淘寶搵唔到,走去京東望下又有喎
sochui
|
mandy952 發表於 18-10-2 16:12

注冊和付款比淘x易?
mandy952
|
sochui 發表於 18-10-2 16:22
注冊和付款比淘x易?

淘寶容易好多,因為有香港支付寶。
京東可以用中銀,ICBC銀聯卡綁云閃付比錢,但唔係部部手機都得,初頭幾次要用電腦比錢,但少部份貨品係唔可以用銀聯比錢。總之成個system都幾stupid,手機同電腦又唔係即時同步,感覺同淘寶差幾皮。
不過比以前多左好多野賣,同埋有時旗艦店特價,淘寶嘅未必有
sochui
|
mandy952 發表於 18-10-2 16:29

淘寶容易好多,因為有香港支付寶。

京冬應是正牌貨?集運方法和淘一樣?
mandy952
|
sochui 發表於 18-10-2 17:14
京冬應是正牌貨?集運方法和淘一樣?

都係送去私集,京東通常幫襯旗艦店,其他細舖就唔知。
因為云閃付有88元紅包,而京東又可以用到,所以先幫襯佢,佢嘅付款方法基本上唔係for香港人用,冇銀聯卡,又冇大陸銀行戶口基本上幫襯唔到
sochui
|
mandy952 發表於 18-10-2 17:28
都係送去私集,京東通常幫襯旗艦店,其他細舖就唔知。
因為云閃付有88元紅包,而京東又可以用到,所以先幫 ...

只有大陸銀聯才可以?
mandy952
|
sochui 發表於 18-10-2 18:29
只有大陸銀聯才可以?

香港銀聯卡
sochui
|
mandy952 發表於 18-10-2 18:50
香港銀聯卡

滙價好嗎?有冇手續費?
lyh80115
|
sochui 發表於 18-10-2 19:06
滙價好嗎?有冇手續費?

無手續費,雙幣卡直接碌人仔
lyh80115
|
sochui 發表於 18-10-2 16:22
注冊和付款比淘x易?

呢期每張單免2kg運費直送香港,可以玩下,到10月10日,送上門或自取點取。直送訂單有以下付款方法,包括國際卡VISA/Mastercard、八達通、銀聯信用卡及微信大陸錢包綁VISA/Mastercard,都係港人可以應付嘅方法,無手續費;除銀聯雙幣卡,其他會涉及兌換。

用八達通app付款的話,而家可以利用轉數快即時從銀行轉錢入O!epay,好方便。

遇到不能直送嘅貨品,可以用私集,付款方式會無咗八達通及國際信用卡,只好用微信及銀聯信用卡。

有大陸銀行户口當然暢通無阻,用京東支付好多優惠架,如圖中21蚊都有1蚊優惠。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sochui
|
lyh80115 發表於 18-10-2 20:19
呢期每張單免2kg運費直送香港,可以玩下,到10月10日,送上門或自取點取。直送訂單有以下付款方法,包括國 ...

貨品和淘有什麼大不同?
如要揾貨,去兩面都搵,再格價?
sam2478
|
回覆 lyh80115 的帖子

遅早支持港版微信錢包付款的=.=美團都可以了,遅早的事若不京东哥咸濕一早可以了~

參與轉數快既公司.得微信仲未可以轉出D錢!!

打過去香港客服似大陸广东人接聴...
今日打想問轉數快完全沒人聴....

小草王道
|
mandy952 發表於 18-10-2 16:12

剛係京東買左個mon
lyh80115
|
sochui 發表於 18-10-2 21:05
貨品和淘有什麼大不同?
如要揾貨,去兩面都搵,再格價?

京東主要買牌子貨,而且好多係京東自營,更有保障;而地攤貨淘寶較多又平,當然最近有拼多多同佢競爭,一味鬥平
如果打算天貓落單,就不妨去埋京東格價,但都要識玩先有得格,標價加上滿減/滿折+優惠券+返京豆+付款優惠=最終價格。
oceandeepsea
|
係非常之大路有品牌既貨,通常佢有,天貓都有,係睇邊度平,講玩,就淘寶多野揀,但中招機會相對都高d
mandy952
|
lyh80115 發表於 18-10-3 09:41
京東主要買牌子貨,而且好多係京東自營,更有保障;而地攤貨淘寶較多又平,當然最近有拼多多同佢競爭,一 ...

但京東個app真係好麻麻,話說之前手機用唔到銀聯閃付,咁用大陸戶口比錢,吹賬,到第二次再望下時又出返個銀聯logo,即係要比一次錢先開通到個銀聯在綫支付
lyh80115
|
mandy952 發表於 18-10-3 12:08
但京東個app真係好麻麻,話說之前手機用唔到銀聯閃付,咁用大陸戶口比錢,吹賬,到第二次再望下時又出返個 ...

不明文政策吧……
lyh80115
|
但京東個app真係好麻麻,話說之前手機用唔到銀聯閃付,咁用大陸戶口比錢,吹賬,到第二次再望下時又出返個 ...

大陸户口用京東支付有著數架,京東金融app領券中心有49減2及小金庫10減1。

lyh80115
|

另外每次用完京東支付,都可以去金融app領7至10個京豆。

金融app裏面有個早起打卡,今日支付1蚊,第二日5至8點入去打卡,就分到幾分錢,加上京東支付又有幾個京豆返,有毫幾子回報。

mandy952
|
lyh80115 發表於 18-10-3 12:37

另外每次用完京東支付,都可以去金融app領7至10個京豆。

thx