關於於 香港公共圖書館(HKPL) HyRead電子書平台?

gwash
|
請問有人使用嗎?我上次撞手神,預約了一本電子書,但我想開啟來閱讀,不知道從可入手?有人可教下我嗎?
gwash
|
請問有人知道嗎?我整咗好耐,都唔知邊度有得睇?
mandy952
|
gwash 發表於 18-10-2 21:19
請問有人知道嗎?我整咗好耐,都唔知邊度有得睇?

要下載完再去我的書櫃禁閱讀
gwash
|
mandy952 發表於 18-10-2 21:43

多謝你 Mandy , 我得咗了
wcpcelia    發表於 18-10-3 11:40
gwash
|
mandy952 發表於 18-10-2 21:43

請問如果不用apps,用電腦不知是否可以?
melody228
|
任何hyread電子書都可以响電腦在線閱讀的
gwash
|
melody228 發表於 18-10-2 22:32
任何hyread電子書都可以响電腦在線閱讀的

好的,明白多了,謝謝
SaSaHon
|
gwash 發表於 18-10-2 18:17
請問有人使用嗎?我上次撞手神,預約了一本電子書,但我想開啟來閱讀,不知道從可入手?有人可教下我嗎?
...

請問可以在那裡預約電子書?
mandy952
|
gwash 發表於 18-10-2 22:16
多謝你 Mandy , 我得咗了

Calophane
|
我覺得圖書館電子書平台好難用呀, 唔知係我唔識用定點, 次次睇完出左去, 又難追返上次睇到邊, 我放棄了!
AX21
|
我認真想問,喺咪所有書都唔一定有電子版?
gwash
|
SaSaHon 發表於 18-10-2 22:44
請問可以在那裡預約電子書?

下載這個apps

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-10-3 11:41
gwash
|
AX21 發表於 18-10-2 23:07
我認真想問,喺咪所有書都唔一定有電子版?

是呀!不是所有書都有電子版,我見這個平台的圖書都是台灣書多
gwash
|
Calophane 發表於 18-10-2 22:51
我覺得圖書館電子書平台好難用呀, 唔知係我唔識用定點, 次次睇完出左去, 又難追返上次睇到邊, 我放棄了! ...

你用書簽,應該做到,看圖紅圈示

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
gwash 發表於 18-10-3 00:38
下載這個apps

謝謝分享
Calophane
|
回覆 gwash 的帖子

多謝提醒!
芒果米池
|
Calophane 發表於 18-10-2 22:51
我覺得圖書館電子書平台好難用呀, 唔知係我唔識用定點, 次次睇完出左去, 又難追返上次睇到邊, 我放棄了! ...

我覺得搵親啲書都冇嘅
hedhed
|
我想請問公共圖書館的電子書可唔可以用電子書閱讀器架?我想俾小朋友睇電子書,唔想壞眼,想佢睇電子墨水⋯
cdn
|
hedhed 發表於 18-10-4 09:17
我想請問公共圖書館的電子書可唔可以用電子書閱讀器架?我想俾小朋友睇電子書,唔想壞眼,想佢睇電子墨水⋯ ...

我都想知
jollyma
|
hedhed 發表於 18-10-4 09:17
我想請問公共圖書館的電子書可唔可以用電子書閱讀器架?我想俾小朋友睇電子書,唔想壞眼,想佢睇電子墨水⋯ ...

想知×3