自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

象牙宮

我之前有個帖話唔識用,有幾個好心jm有圖有字教我點用,終於成功,連未登記既戶口都即刻過到數,只要入清楚戶口全名同戶口號碼就ok了 岩岩同個仔試完,過左$20比佢成功收錢,佢未有網試戶口同轉數快既

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

成功就好

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

無話可說 發表於 18-10-2 19:08
我之前有個帖話唔識用,有幾個好心jm有圖有字教我點用,終於成功,連未登記既戶口都即刻過到數,只要入清楚 ...

Childhood is journey, not a race.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我之前有個帖話唔識用,有幾個好心jm有圖有字教我點用,終於成功,連未登記既戶口都即刻過到數,只要入清楚 ...

唔駛再喺櫃員機/銀行排隊入錢, 真係好鬼爽

放下自在

珍珠宮

Poyau 發表於 18-10-2 21:47
成功就好

象牙宮

cattz288 發表於 18-10-2 21:59
唔駛再喺櫃員機/銀行排隊入錢, 真係好鬼爽
...

係呀!老闆仲可以即刻過返d小數目比我,唔使等佢返公司

wcpcelia    發表於 18-10-3 10:56

象牙宮

Poyau 發表於 18-10-2 21:47
成功就好

搏一搏,搞掂左,頭先放工專登叫個仔係櫃員機等一陣

水晶宮

試完係唔係覺得好易好方便呢~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

請問可唔可以轉錢入學童八達通?

象牙宮

petitsomeone 發表於 18-10-2 22:48
試完係唔係覺得好易好方便呢~

當然方便啦,專登開個網上戶口就係想方便之嘛!

珍珠宮

我好白痴想問收款人唔駛登記, 咁我入手機號碼過數俾收款人, 收款人自己決定入邊間銀行?

象牙宮

popocat 發表於 18-10-2 22:51

我未知呀,仲等緊認證自己張八達通

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

popocat 發表於 18-10-2 22:51

ip無得doo咭喎!
放下自在

象牙宮

fanny590 發表於 18-10-2 22:52
我好白痴想問收款人唔駛登記, 咁我入手機號碼過數俾收款人, 收款人自己決定入邊間銀行? ...

唔登記就要入戶口號碼
放下自在

象牙宮

fanny590 發表於 18-10-2 22:52
我好白痴想問收款人唔駛登記, 咁我入手機號碼過數俾收款人, 收款人自己決定入邊間銀行? ...

自己係網上銀行戶口自己set,我得2個戶口,所以一個用電話,一個唔多用既就用email收錢囉!其有有齊戶口全名同號碼,已經可以過數

大宅

回覆樓主:

請問邊個app, play store 找唔到

琥珀宮

花花大姐 發表於 18-10-2 23:44
請問邊個app, play store 找唔到

用自己銀行既apps

大宅

木土土 發表於 18-10-2 23:48
用自己銀行既apps

謝謝

水晶宮

仲有,如果第二次轉同一個戶口直接click呢到就得,會skip好多個步驟快成十部

子爵府

請問如果我已經開咗轉數快户口, 選擇用手提電話收欵, 咁對方轉錢比我的話是不是入我的手提電話号碼, 不是入我的户口號碼 ?

首頁
12345...10

尾頁

跳至