自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

cattz288 發表於 18-10-4 09:42
係呀!校車公司仲係要開支票!

我一向唔鐘意自動轉帳,轉左管理公司後,竟然連PPS都冇

珍珠宮

cattz288 發表於 18-10-4 09:42
係呀!校車公司仲係要開支票!

如果肯收現金,我情願比現金。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

appleyuen 發表於 18-10-4 09:46
恆生入電話號碼冇show名㗎, 要自己輸入

唔駛輸入喎!喺確認之前咪有show名囉!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kitbebe 發表於 18-10-4 09:44
係過數之前喎!! 我有用中銀, 過之前無SHOW名??

撳確認之前!

放下自在

男爵府

如果用中銀冇網上理財,去分行搞是否都要有返1萬係户口先可以開到網上理財,先做到FPS?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

我用中銀巳登記左轉數快, 亦成功轉數俾其他A/C
但我攪唔掂點樣轉錢去支付寶, 係咪支付寶都要先登記轉數快?
但我得一個電話號碼, 中銀巳用左

象牙宮

Peanuts 發表於 18-10-4 10:14
我用中銀巳登記左轉數快, 亦成功轉數俾其他A/C
但我攪唔掂點樣轉錢去支付寶, 係咪支付寶都要先登記轉數快?
...

喺支付寶>我的>加銀行戶口!
放下自在

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 18-10-4 10:18
喺支付寶>我的>加銀行戶口!

但我唔想綁定銀行賬戶, 一陣俾人偷左支付寶A/C咪大鑊

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Peanuts 發表於 18-10-4 10:25
我支付寶綁左銀行戶口,增值時要入密碼,應該OK~

象牙宮

Peanuts 發表於 18-10-4 10:25

咁去果版最底個位藍色字click入去有alipay ac no!

放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-10-4 10:32
咁去果版最底個位藍色字click入去有alipay ac no!

得左喇, 唔該晒

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 18-10-4 10:05
唔駛輸入喎!喺確認之前咪有show名囉!

明白了,要㩒呢個phone book

象牙宮

appleyuen 發表於 18-10-4 10:54
明白了,要㩒呢個phone book

我無撳過phonebook喎!就咁入電話no咋!
咁架喎!

象牙宮

靜兒媽 發表於 18-10-3 22:48
想問下點解我用中銀轉未登記嘅戶口,次次都話交易被拒納

入左資料?無呢個戶口?我未試過喎

琥珀宮

cattz288 發表於 18-10-4 10:57

我無撳過phonebook喎!就咁入電話no咋!

可能我用電話apps 所以唔同

象牙宮

appleyuen 發表於 18-10-4 09:47
如果輸入對方名係求其一個都得,定係要 全名?

要戶口號碼,同英文全名

象牙宮

superbanana888 發表於 18-10-4 10:12
如果用中銀冇網上理財,去分行搞是否都要有返1萬係户口先可以開到網上理財,先做到FPS?
...

唔使,我係提存易,即係去櫃檯要比手續費果種戶口,都免費開網上戶口呀!有網上戶口先可以玩轉數快

象牙宮

appleyuen 發表於 18-10-4 11:06
可能我用電話apps 所以唔同

我都係用電話app喎! 入完電話就會去上面畫面, 入埋金額就彈去確認, 撳之前就會見對方戶口名喇
放下自在

男爵府

無話可說 發表於 18-10-4 11:08
唔使,我係提存易,即係去櫃檯要比手續費果種戶口,都免費開網上戶口呀!有網上戶口先可以玩轉數快
...

廿就好喇,等我落分行搞先

琥珀宮

cattz288 發表於 18-10-4 11:10
我都係用電話app喎! 入完電話就會去上面畫面, 入埋金額就彈去確認, 撳之前就會見對方 ...

我已經在支付寶綁定銀行戶口, 但點解頭先我用銀行戶口過數去支付寶過唔到

首頁
23456...10

尾頁

跳至