自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

侯爵府

無話可說 發表於 18-10-2 19:08
我之前有個帖話唔識用,有幾個好心jm有圖有字教我點用,終於成功,連未登記既戶口都即刻過到數,只要入清楚 ...

中銀有無E個服务?誇行都做到?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無話可說 發表於 18-10-4 11:07
要戶口號碼,同英文全名

thx

象牙宮

jyjy1684825 發表於 18-10-4 11:17
中銀有無E個服务?誇行都做到?

有,有網上戶口就得喇,當然可以跨行

侯爵府

無話可說 發表於 18-10-4 11:20
有,有網上戶口就得喇,當然可以跨行

好呀,方便出糧俾姐姐。

琥珀宮

appleyuen 發表於 18-10-4 11:17
我已經在支付寶綁定銀行戶口, 但點解頭先我用銀行戶口過數去支付寶過唔到
...

定係唔使用銀行過數支付寶, 只要在支付寶付款就可以扣 綁定銀行戶口 ?

珍珠宮

appleyuen 發表於 18-10-4 09:46
恆生入電話號碼冇show名㗎, 要自己輸入

如果揀轉數快default户口(不揀銀行),我default收錢用中銀,由獅子銀行轉去時,獅子銀行show到名啊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

appleyuen 發表於 18-10-4 11:17
我已經在支付寶綁定銀行戶口, 但點解頭先我用銀行戶口過數去支付寶過唔到
...

如果喺支綁定ac, 只要在支內揀增值就可以! 唔係用bank轉去! 如果你想用bank轉就要入alipay ac no即#70

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

appleyuen 發表於 18-10-4 11:21
定係唔使用銀行過數支付寶, 只要在支付寶付款就可以扣 綁定銀行戶口 ?

應該都可以咁做
放下自在

琥珀宮

cattz288 發表於 18-10-4 11:31
應該都可以咁做

oic thx

伯爵府

appleyuen 發表於 18-10-4 11:21

支付寶綁定銀行,唔係FPS, 係另一樣野

FPS 你要先係支付寶設定左收款 (電話/電郵),之後過錢就再係ebanking 轉賬

琥珀宮

mlcbb 發表於 18-10-4 12:06

FPS 你要先係支付寶設定左收款 (電話/電郵),之後過錢就再係ebank ...

明白了,如果支付寶可以經銀行轉帳,我就唔使用fps 轉錢去支付寶

琥珀宮

mlcbb 發表於 18-10-4 12:06

FPS 你要先係支付寶設定左收款 (電話/電郵),之後過錢就再係ebank ...

我剛剛喺支付寶經銀行增值仲快過轉數快

男爵府

ddkaka 發表於 18-10-4 08:35

對方唔駛登記轉數快都可以轉到數

我問 hsbc 話要雙方登記左先轉到??!

水晶宮

sunny.moon 發表於 18-10-4 14:14
我問 hsbc 話要雙方登記左先轉到??!

我試過用中銀已登記轉數快戶口轉錢去中信未登記轉數快戶口,係轉到的,轉數快咁新,其實有啲銀行職員都未必知得咁清楚

男爵府

無話可說 發表於 18-10-4 11:08
唔使,我係提存易,即係去櫃檯要比手續費果種戶口,都免費開網上戶口呀!有網上戶口先可以玩轉數快
...

岩岩去左銀行問,户口一定要有1萬先可以開,如果冇都開到,不過每個月扣$60手續費,最後我放棄左

象牙宮

superbanana888 發表於 18-10-4 16:18
岩岩去左銀行問,户口一定要有1萬先可以開,如果冇都開到,不過每個月扣$60手續費,最後我放棄左 ...

下,我戶口無喎,你個係咪普通簿仔戶口呀?我都係早2星期前先去開網上銀行戶口,本身普通簿仔

男爵府

superbanana888 發表於 18-10-4 16:18
岩岩去左銀行問,户口一定要有1萬先可以開,如果冇都開到,不過每個月扣$60手續費,最後我放棄左 ...

個職員會唔會誤會左以為你要新開戶口呀, 開返網上銀行戶口無理由要收費. 你再打電話去中銀問下先.

男爵府

回覆 無話可說 的帖子

係呀普通簿仔,但佢話唔夠1萬都可以開不過每個月都唔夠1萬的話每個月都要扣$60 做手續費(行政費)

男爵府

回覆 yaya_c 的帖子

我都係再打去問下先

象牙宮

superbanana888 發表於 18-10-4 16:51
回覆 無話可說 的帖子

係呀普通簿仔,但佢話唔夠1萬都可以開不過每個月都唔夠1萬的話每個月都要扣$60 做手 ...

我開又無查我戶口喎,1萬我唔係每日有架,又無提示我要收錢,我就咁講想用轉數快,要補返網上戶口

首頁
34567...10

尾頁

跳至