潺仔bb點養大隻啲?

yunyiyi
|
我仔出世唔足月,可能同我身體唔好有關,搞到佢都比較潺,點樣可以令佢成長得好啲?
bchuma
|
yunyiyi 發表於 18-10-2 19:40
我仔出世唔足月,可能同我身體唔好有關,搞到佢都比較潺,點樣可以令佢成長得好啲? ...

keep住飲奶粉
|
yunyiyi 發表於 18-10-2 19:40
我仔出世唔足月,可能同我身體唔好有關,搞到佢都比較潺,點樣可以令佢成長得好啲? ...

Hello yunyiyi,
明白bb出世唔足月媽媽會擔心。BB幾多週出世,依家幾大?媽媽覺得比較潺係成日病?
胃口各方面點呢?

我要做媽媽
|
我覺得唔足月唔關事架,你試下同佢多D運動喇
BellyBallet
|
係咪七星仔?一般唔足月嘅BB係會差少少 ,但如果飲食正常 ,慢慢都會強壯返
juicyjuice
|
依家啲病菌好惡,但如果BB比較弱,咁就真係要令佢免疫力好啲,可以揀一隻能夠增強免疫力嘅奶粉比佢
szeue
|
可以試下早產奶粉!
yunyiyi
|
juicyjuice 發表於 18-10-3 19:40
依家啲病菌好惡,但如果BB比較弱,咁就真係要令佢免疫力好啲,可以揀一隻能夠增強免疫力嘅奶粉比佢 ...

有冇好介紹?我去超市睇過,真係花多眼亂
JuniceDong
|
yunyiyi 發表於 18-10-4 18:32
有冇好介紹?我去超市睇過,真係花多眼亂

我俾阿女飲開雅培HMO, 飲左咁耐都好少病,就算真係病,好快就好返
haha748494
|
細心照料下,唔足月都可以養到健健康康。
林記Tammy
|
JuniceDong 發表於 18-10-4 19:20
我俾阿女飲開雅培HMO, 飲左咁耐都好少病,就算真係病,好快就好返

我仔都係飲雅培HMO
sammiso
|
多點帶BB出去散步,多點運動會好點。
sammiso
|
你個仔宜家點樣喇?食得好訓得好就可以養到好大只嘅。