容我感恩

miriam
|
我好開心有一班好錫我媽既親人。

我媽依家返鄉下會住係我表哥屋企,表哥成班中學同學都好好,有時間陪佢四圍去,自駕遊去左好多地方。

總之返到去唔會悶,日日去玩,玩到我要催佢返香港過中秋節。

呢幾日表哥部份同學黎左香港,住係表哥屋企,連續幾日帶埋我媽去玩,噚晚去埋睇煙花。

今日佢地回鄉,我請假同佢地食飯,佢地知道後話唔使專登請假嘛!

我同佢地講好感恩佢地咁錫我媽,錫我媽等於錫我,呢餐飯做後輩既應該請。

依家我媽好少時間係香港,只要佢開心,我心足了!

nainaitze
|
人與人之間嗰種人情味,不過依家買少見少
cattz288
|
好warm呀~
Poyau
|
人情味
Fishqqma
|

Conybrownbb
|

cherrymama1
|

miriam
|
nainaitze 發表於 18-10-2 23:04
人與人之間嗰種人情味,不過依家買少見少

表哥唔單止對我媽好,對我爸同我地呢班表弟妹都好好。
baby_yee
|

si_princess_si
|

依家好多人嫌老人家煩,連自己阿爸阿媽都少見,佢地真係好好
wcpcelia    發表於 18-10-3 11:10
suetfunglui
|

占妹
|
miriam 發表於 18-10-2 22:32
我好開心有一班好錫我媽既親人。

我媽依家返鄉下會住係我表哥屋企,表哥成班中學同學都好好,有時間陪佢四 ...

媽媽也感恩有你這乖女
miriam
|
si_princess_si 發表於 18-10-3 07:37
依家好多人嫌老人家煩,連自己阿爸阿媽都少見,佢地真係好好
...
我唔厭佢煩丫, 係佢貪玩搞到我地驚驚咋

miriam
|
占妹 發表於 18-10-3 08:39
媽媽也感恩有你這乖女
超級頂心杉到~~

Alicham
|
支持正能量 老生常談子欲養而親不在,要及時行孝
Ho_BB
|
snoopybabe
|

miriam
|
Alicham 發表於 18-10-3 09:17
支持正能量 老生常談子欲養而親不在,要及時行孝
我今日好負, 好鬼眼訓

IamDirector
|

si_princess_si
|
miriam 發表於 18-10-3 09:16
我唔厭佢煩丫, 係佢貪玩搞到我地驚驚咋

你誤會了,當然知道你唔會
我只係話依家好多人會,但你表哥班朋友唔會嫌煩仲帶你媽媽周圍去,所以我覺得佢地真係好好