成日淘發覺香港d野真係好貴

mandy952
|
應該已跌入低端人口組別
JD930    發表於 18-10-3 12:04
good_pig
|
都唔係o既...

咁香港成本貴, 有左網購又真係方便好多
無話可說
|
一半野啦,其實淘寶d衫都貴左好多!香港租貴,飲杯咖啡都比外國貴添
anyuser18
|
同感 尤其要撘車去買的仲貴!
mln
|
我都覺得衫係貴咗,反而等香港門市做特價時買仲平過淘。
wcpcelia    發表於 18-10-3 12:07
mctl1995
|
香港質料好嘅牌子衫大減價係平過淘寶無牌子嘅衫!
家品就淘寶多啲選擇同平啲!
brindlewin
|
mandy952 發表於 18-10-2 22:51
應該已跌入低端人口組別

香港比較品質有保障。
Jas-MaMa
|
mln 發表於 18-10-2 23:04
我都覺得衫係貴咗,反而等香港門市做特價時買仲平過淘。

我季初買衫會淘寶,特價或大減價就香港買
yucl_hk
|
唔係點會叫地產霸權
333s    發表於 18-10-3 12:13
小肉妹
|
亂淘一d唔等駛既咪又係貴,其實有時諗下實唔實用先淘先明智
幸福花
|
淘D無謂野!好唔環保!又浪費金錢!
cheechi
|
以前淘寶真係平,依家都貴左,但有時好似尋寶咁,搵多靚既出口貨會好開心
wcpcelia    發表於 18-10-3 12:07
carly.c
|
mandy952 發表於 18-10-2 22:51
應該已跌入低端人口組別

冇計,香港。。租貴,人工貴,運費都貴
以前開鋪,買衫,真係做到好冇引。
攪笑地係。。有次有位太太入鋪,鍾意件衫(韓國返)。。。用淘寶影再 search有冇件衫款 。點解我會知,因我本身返鋪正一正野,而個員工忙緊,亞太太以為我係客,係我面前影
kmbb519
|
雜物係!家品果d
我通常一大堆買 一次運費 平過香港勁多
girlbear
|
有時間慢慢揀 係淘平啲嘅
dawngago
|
睇彩數商店好唔好, 日用品淘唔合size就好煩,運費計返唔平得好多
fanny590
|
好多鋪賣的東西就係淘寶貨, 有時行過商場仔見佢地賣的衫門口就係放住順豐的包裹
香印提子
|
香港食住貴,搭車我覺得唔貴!日本搭三幾個站都十蚊
oceandeepsea
|
睇下買乜,不過有d野要周圍搵同格價,會無心機浪費時間,淘就可以坐定定揀
jasmineoj
|
有啲嘢唔淘就根本唔知喺邊度有得買,就好似之前想配返個風扇遙控咁