刷背

oi_oi
|
我未試過刷背架,其實有咩好處?同埋大家又鐘吾鐘意架?
333s
|
oi_oi 發表於 18-10-3 07:49
我未試過刷背架,其實有咩好處?同埋大家又鐘吾鐘意架?

可以更好的清除毛孔垃圾,多余的皮脂分泌,堵塞及污垢角质, 對於皮膚瘙癢、粉刺、毛囊阻塞都有改善,而且活絡經脈,能排出濕氣。

外面做是扒在床, 由服務員擦背, 由肩至 pat 小腿。

DIY 就用擦背刷, 擦背巾。沖涼時, 自己擦。

wcpcelia    發表於 18-10-3 11:25
占妹
|
333s 發表於 18-10-3 08:10
可以更好的清除毛孔垃圾,多余的皮脂分泌,堵塞及污垢角质, 對於皮膚瘙癢、粉刺、毛囊阻塞都有改善,而 ...

擦背巾有沒有推介
333s
|
占妹 發表於 18-10-3 08:59

根據你的高度而淘吧。
其实也可以用毛巾的。通用。
天氣干燥, 記得护胅, 用油/lotion

333s
|
占妹
|
333s 發表於 18-10-3 12:17

看不到圖?潤膚真係要,小腿開始有乾紋
ayi1
|
我去日本買咗把擦背刷,miji嘅,話啲毛好軟熟。點知買返來沖涼都係覺得拮肉,用咗一次就閒置咗。今年夏天老公背脊出汗斑我俾咗佢用,佢用消毒梘擦咗一排背脊居然擦走曬啲汗斑,仲話擦得好舒服唔拮肉。
tsung
|
ayi1 發表於 18-10-3 12:46
我去日本買咗把擦背刷,miji嘅,話啲毛好軟熟。點知買返來沖涼都係覺得拮肉,用咗一次就閒置咗。今年夏天老 ...

Muji嗎?
ayi1
|
tsung 發表於 18-10-3 13:09
Muji嗎?

係呀!同事托我東京買返香港,我順便自己買埋一把。
tsung
|
ayi1 發表於 18-10-3 13:39
係呀!同事托我東京買返香港,我順便自己買埋一把。

謝謝分享可以買來試試
oi_oi
|
ayi1 發表於 18-10-3 12:46
我去日本買咗把擦背刷,miji嘅,話啲毛好軟熟。點知買返來沖涼都係覺得拮肉,用咗一次就閒置咗。今年夏天老 ...

咁正 有無刷張相睇下呀?
除左汗斑,仲有咩吾同呀?例如新陳代謝,循環有無好到呀?

ayi1
|
oi_oi 發表於 18-10-3 14:37
咁正 有無刷張相睇下呀?
除左汗斑,仲有咩吾同呀?例如新陳代謝,循環有無好到呀?

你上muji網有得睇架,好簡約設計白色長柄白色刷毛,日本買連稅1200円咁上下,香港嘅muji都有得賣。我用咗幾吓咁大把無乜效果,我老公平時沖涼擦唔到背,用把長柄刷搓出泡泡起勢咁省個背脊,擦走啲油脂分泌汗跡污垢,還佢白滑靚背(佢自認)囉。我平時沖涼自己可以用毛巾擦到背脊又少出汗,所以咪無佢咁有效果囉。muji呢把嘢好出名架,幾個同事都狂推薦
bbkq
|
有吖,好舒服架,我用毛巾。