請問GMarket發貨和物流是否很慢?

mami42
|
第一次在GMarket買野,等左個幾星期都未發貨,正常嗎?有其他發左貨,但物流進度好慢。
Beiku
|
有啲shop有可能冇貨/漏單而慢咗。我通常過咗5-6日見仲未發貨就send message去追。
yucl_hk
|
仲有人去Gmarket?

平去淘寶
貴去樂天
Rilakkuma12
|
mami42 發表於 18-10-3 08:28
第一次在GMarket買野,等左個幾星期都未發貨,正常嗎?有其他發左貨,但物流進度好慢。
...

人地頁面有寫節日延後發貨,之前中秋連假,今日好似又係假期
kitbebe
|
之前韓國放中秋假,所以會慢左!
siumak
|
個別商戶無貨就會遲﹐否則一般算快。
winwin1110
|
唔算耐,佢要運去韓國集運倉再寄國際運到香港。
如你買幾間shop, 可能有間遲發貨,都要等埋一齊先寄出到香港。
你用順豐是嗎?
我剛買完cushion 粉底送左超多sample, 好底
wcpcelia    發表於 18-10-3 12:19
oscarmok416
|
回覆 Beiku 的帖子

請問可以SEND 去邊度追?GMARKET CS ?

oscarmok416
|
winwin1110 發表於 18-10-3 10:57
如你買幾間shop, 可能有間遲發貨,都要等埋一齊先寄出到香 ...

我9/11 都買左粉底,但今日以為到貨啦,點知集運話賣家退回左,依家唔知點算好

winwin1110
|
oscarmok416 發表於 18-11-15 17:20
我9/11 都買左粉底,但今日以為到貨啦,點知集運話賣家退回左,依家唔知點算好

賣家有冇send email比你話收回再寄還是會退款?
luckybaby2011
|
yucl_hk 發表於 18-10-3 08:34

平去淘寶

買韓國野咪用gmarket 囉
cbeyond
|
yucl_hk 發表於 18-10-3 08:34

平去淘寶

好老實連login password都已經忘記了
(Samantha)
|
winwin1110 發表於 18-10-3 10:57
如你買幾間shop, 可能有間遲發貨,都要等埋一齊先寄出到香 ...

邊間?
Queenie_0012
|
十分慢