唔知道劉德華今次呢個廣告會否再一次成經典?

Alicham
|

【叫大家諗下一代】希望見到香港向前行 劉德華為人工島發聲

https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181002/58749555
當年華DEE的"今時今日咁嘅服務態度唔得", 搞到了香港成投訴之都,未知道今次的 "你想下一代" 會否再一次成金句

特派員  政治及時事話題或最終演變成時政討論,現已移到時政擂台  發表於 18-10-5 09:27
Joey8
|
Alicham 發表於 18-10-3 10:15
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20181002/58749555
當年華DEE的"今時 ...

但今時今日已扭曲左改為「顧客永遠是對的」
Alicham
|
回覆 Joey8 的帖子

哈哈,係呀我都鍾意華仔的, 希望唔好影響到推人去火坑就叫人想下下一代 / 比人惡搞成想下一代就移民閃人
我自己個人喜歡學友多D, 佢比我一份傲骨拼搏的感覺

其實華仔影響力太大, 老中青3代都有fans, 接涉及時事的廣告前真係要想得好清楚
量子糾纏
|
Alicham 發表於 18-10-3 10:15
當年華DEE的"今時 ...

我贊成香港建大型人工島以舒緩長遠土地需求,當然填海造地起碼要廿三十年才慢慢見成效,當務之急也需用不同方案來增加土地供應,但我反對用公私營方式來開發新界由地產商壟斷的農地,避免官商勾結明益地產商,應該引用土地收回條例先向地產商收回荒廢農地,然後再由政府整體規劃發展,改善交通配套,經城規會正式將荒廢農地改成商住用地來發展發展。
chingyeewong
|
我有冇睇生果報即時娛樂都有報導呢段新聞!
有百幾個留言都係鬧劉德華㸃解會接呢個宣傳片!
tansyneko
|

Poyau
|
chingyeewong 發表於 18-10-3 11:04
我有冇睇生果報即時娛樂都有報導呢段新聞!
有百幾個留言都係鬧劉德華㸃解會接呢個宣傳片!
...

啲留言 毫不留手
|
Poyau 發表於 18-10-3 18:21
啲留言 毫不留手

對!
有啲留言仲寫得好衰!
什麼老人痴呆、衰收尾等等!
cattz288
|
chingyeewong 發表於 18-10-3 21:07
對!
有啲留言仲寫得好衰!

生果d讀者好偏激架
kenshiro18
|
果d黃絲很係好恐怖,睇下劉小麗個page
充滿仇恨,仲講埋劉華個女
真係好恐怖
agnesbee
|
鍵盤戰士
|
cattz288 發表於 18-10-3 21:28
生果d讀者好偏激架

只要係支持政府,佢地都偏激架啦,話知你係邊個,盲反就會有咁ge表現,所以某d人的留言係無參考價值的,忽略就可以。
cattz288
|
kenshiro18 發表於 18-10-3 21:45
果d黃絲很係好恐怖,睇下劉小麗個page
充滿仇恨,仲講埋劉華個女
真係好恐怖

班人癲架!
cattz288
|
414928 發表於 18-10-3 21:52
只要係支持政府,佢地都偏激架啦,話知你係邊個,盲反就會有咁ge表現,所以某d人的留言係無參考價值的,忽 ...

所以無睇好耐喇! 睇得多以為自己唔正常
杜小田
|
Alicham 發表於 18-10-3 10:33
回覆 Joey8 的帖子

哈哈,係呀我都鍾意華仔的, 希望唔好影響到推人去火坑就叫人想下下一代 / 比人惡搞成想
下一代就移民閃人
我自己個人喜歡學友多D, 佢比我一份傲骨拼搏的感覺

其實華仔影響力太大, 老中青3代都有fans, 接涉及時事的廣告前真係要想得好清楚 ...

雷曼未出事前, 學友無幾拼博, 你係咪好細個?
kenshiro18
|
414928 發表於 18-10-3 21:52
只要係支持政府,佢地都偏激架啦,話知你係邊個,盲反就會有咁ge表現,所以某d人的留言係無參考價值的,忽 ...

只係講下填海,唔使鬧人個女掛
我一定唔會投票比呢d人
Mm233
|
kenshiro18 發表於 18-10-3 21:55
我一定唔會投票比呢d人
劉小麗講左咩?
uoaccf
|
chingyeewong 發表於 18-10-3 21:07
對!
有啲留言仲寫得好衰!

咁惡毒? 支持填海咋喎. 咁響佢地心目中,當年響灣仔,荃灣,沙田填海果D人都要有報應?
|
kenshiro18 發表於 18-10-3 21:55
我一定唔會投票比呢d人

黃c作風「禍必及家人」,你睇下cy/屈穎妍.....就知啦,我一家的票一定唔會比佢。
|
對、啲人留言好偏激!
講下填海、鬧晒全家!
留言:
攬住老婆同個女返大馬啦!
墮馬跌壞個腦!
有啲仲寫埋粗口!