電話亭雖然用處唔大,但拆左可以起到野咩?

dawngago
|

其實人手有一部電話都唔需要了,不過有時都有緊急需要用電話, 同埋以前商鋪保安都係唔肯借電話比人用(雖然依家都係) , 同埋其實可以改建成wifi熱點者,無需要拆走佢唯?
死喇我有少少懷念,係咪真係代表年紀大?

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/242171/%E5%B1%AF%E9%96%80%E7%99%BE%E5%80%8B%E9%9B%BB%E8%A9%B1%E4%BA%AD%E6%93%AC%E5%89%8A%E8%87%B331%E5%80%8B-%E5%85%A8%E6%B8%AF%E9%9B%BB%E8%A9%B1%E4%BA%AD%E9%82%84%E9%A4%98%E4%B8%8B%E5%A4%9A%E5%B0%91%E5%80%8B

李豆豆
|
諗左陣咩電話亨
losttoa
|
電話亨
dawngago
|
回覆 李豆豆 的帖子

已修正錯字,thx
sheep010
|
電話亨
是的
|
dawngago 發表於 18-10-3 10:41
其實人手有一部電話都唔需要了,不過有時都有緊急需要用電話, 同埋以前商鋪保安都係唔肯借電話比人用(雖然依 ...

係咪大亨中的一種?

電話亭,對嗎?
jasmineoj
|
有一輪真係 改咗做wifi 熱點

jolly_momo
|
睇標題估唔到打錯咩字
入內文先估到講緊電話「亭」

dawngago
|
回覆 jasmineoj 的帖子

其實我覺得係架,因為你要起地底的線路又係開支者, 除非你話果個位係可以改做食物亭, 唔係就作用不大了
jasmineoj
|
我建議如果覺得而家太多,可以搵搬去行山熱點,尤其係收訊號比較差嘅地方
馬爾太
|
李豆豆 發表於 18-10-3 10:58
諗左陣咩電話亨

超人換衫嘅地方
fanny590
|
避雨
大笨鐘
|
拆咗留返 d 空間好過!行人嘅路面都唔多。
heidisooo
|
拆左好呀,一係就改做吸煙房,而家好多吸煙者邊行邊食,搞到周圍都係火車頭
lalalumlum
|
馬爾太 發表於 18-10-3 11:01
超人換衫嘅地方

估唔到原來你咁風趣喎!
lalalumlum
|
heidisooo 發表於 18-10-3 12:02
拆左好呀,一係就改做吸煙房,而家好多吸煙者邊行邊食,搞到周圍都係火車頭

好提議,焗死佢地!
tsung
|
馬爾太 發表於 18-10-3 11:01
超人換衫嘅地方

都得
sf013hk
|
超人無左個更衣室。
天上的星
|
如果發生事故,網路癱痪,電話亭就發揮作用了
wcpcelia    發表於 18-10-3 15:01
Sweetiess
|
heidisooo 發表於 18-10-3 12:02

呢個建議好好,等佢地自己食返2手煙……