澳元及紐元

PCCW2319
|
現在個價位算唔算低呢?

想入d做定期。

有做開呢2個貨幣定期jm, 比d意見參考下。

謝謝
Chrisoni
|
過來人話你知....
未入坑的話, 最好唔好入LA.....
PCCW2319
|
Chrisoni 發表於 18-10-3 11:54
過來人話你知....
未入坑的話, 最好唔好入LA.....

點解???
Chrisoni
|
曾幾何時, 買左澳元, 紐元, 做食息一族....
家陣佢地 D 息跟港元反差距......
何不直接做港元定期.... 以免有匯率差額..

zilong
|
Chrisoni 發表於 18-10-3 15:35
何不直接做港元定期.... 以 ...

同意!要小心!
PCCW2319
|

明白。

即除非d澳/紐元, 將來可能有用途, 就比較好。如果唔係, 都可免則免。

謝謝
1mocha
|

重低息過港元。有心買買美元重好
asa2012
|
除了息低外,還有機會繼續跌嗎?
crosseva
|
好想知有經驗人士指教,手持NZD蒸發左5%
可以點做好...
karenlyk
|
我每個月都儲少少紐元,無考慮太多。
Chrisoni
|
回覆 karenlyk 的帖子

想問儲黎收息?
日後用?
家陣只對5...... 可能好快又穿了....

karenlyk
|
Chrisoni 發表於 18-10-11 09:36
回覆 karenlyk 的帖子

想問儲黎收息?

我無特別用途,港幣喺户口無用哂,唯有外幣有啲生機。

諗住長擺收息,價格無考慮太多

當昨日施政報告出爐,我睇唔到港幣有希望
crosseva
|
karenlyk 發表於 18-10-11 17:34
我無特別用途,港幣喺户口無用哂,唯有外幣有啲生機。

諗住長擺收息,價格無考慮太多

望矩上返到5.1 離場
PCCW2319
|
crosseva 發表於 18-10-11 19:11
望矩上返到5.1 離場

會唔會股票跌, d人拎錢轉玩外幣???