湯煲

ilovemybaby888
|
買左個牛X牌不綉鋼湯煲回來洗左好幾次,用過佢既清潔劑,潔而涼,又刷又抹都仲係有黑媽媽既野,有次洗完抹冇黑色以為冇事點知煲完湯個煲身好明顯出返d黑媽媽野出來,因為屋企有小朋友怕飲左會唔好,有冇高手教點先安全唔再有d黑色機油??(emoji)
我要做媽媽
|
黑色既係咪已經刷甩咗D保護漆喇
|
我要做媽媽 發表於 18-10-3 14:54
黑色既係咪已經刷甩咗D保護漆喇

洗刷完抹既黑色同新買回來咁一樣
hoiching0516
|
我試過, o係日本城買過一個係用電既湯煲, 內膽係不綉鋼, 用法係煲滾左再放返入個外殼度繼續用電煲住, 個內膽又係點洗都係會有黑色野走出黎, 當時又係為左煲湯俾bb飲先買, 初時冇為意, 飲左一次先發覺出事, 以為自己未洗乾淨, 就用潔而亮洗, 點知洗完再用布抹又係會抹到o的黑色野出黎, 最後退返俾日本城...

試下換過第二隻? 係咪buffalo???
|
hoiching0516 發表於 18-10-3 16:30
我試過, o係日本城買過一個係用電既湯煲, 內膽係不綉鋼, 用法係煲滾左再放返入個外殼度繼續用電煲住, 個內 ...

係buffalo,前排買但唔知可否退貨
我要做媽媽
|
ilovemybaby888 發表於 18-10-3 14:55
洗刷完抹既黑色同新買回來咁一樣

會唔會好容易窿
|
我要做媽媽 發表於 18-10-3 22:08
會唔會好容易窿

煲左d米水,冇燶但煲邊圍住黑邊,用廚房紙抹就會出現返d黑色
GCHK
|
ilovemybaby888 發表於 18-10-3 22:48
煲左d米水,冇燶但煲邊圍住黑邊,用廚房紙抹就會出現返d黑色

聽落好似都幾難搞咁啵

|
GCHK 發表於 18-10-4 11:33
聽落好似都幾難搞咁啵

係呀
|
有時會諗會唔會係o的鋼唔好.... 會唔會打去buffalo問下? 我屋企都有個buffalo用左差唔多10年, 半年前買多一個大煲用黎滾湯, 但我冇乜為意, 因為個煲都唔平...... 但我都係用左4-5次就放埋一邊了
haha748494
|
我覺得呢個煲唔好用,重新買過個。
|
hoiching0516 發表於 18-10-4 11:55
有時會諗會唔會係o的鋼唔好.... 會唔會打去buffalo問下? 我屋企都有個buffalo用左差唔多10年, 半年前買多一 ...

都唔知打去邊
|
haha748494 發表於 18-10-8 22:07
我覺得呢個煲唔好用,重新買過個。

有冇覺得邊隻好d?
|
ilovemybaby888 發表於 18-10-8 23:21
都唔知打去邊

客戶服務中心 [size=0.95]香港九龍觀塘開源道45號有利中心9樓

[size=0.95]辦公時間 :
[size=0.95]星期一至五-上午9時至下午6時

[size=0.95]客戶熱線 : (852) 2698 9280

[size=0.95]傳真 : (852) 2690 0585

[size=0.95]電郵 : [email protected]

再唔係睇下佢地FB有冇page可以msg佢地, buffalo都唔平, 我會問清楚
|
hoiching0516 發表於 18-10-9 09:52
客戶服務中心 香港九龍觀塘開源道45號有利中心9樓

辦公時間 :

唔該哂你呀,等我打去問下先
haha748494
|
回覆 ilovemybaby888 的帖子

我系網上買嘅,可以分類煲湯,自動較時間。
|
ilovemybaby888 發表於 18-10-9 11:00
唔該哂你呀,等我打去問下先

頂.... IKEA o的不秀鋼煲都有呢個情況, 我仲用左好幾個月, 今朝早心血來潮用塊乾布抹個煲, 又係有黑色..... 我諗真係唔好買平既不秀鋼....
sammiso
|
應該係個煲問題,試下煲時間短點睇有無黑色嘢。