影視娛樂

跳至

首頁
12345...24

尾頁

伯爵府

為韓國JTBC2018101日起播出的月火電視劇。由《又,吳海英》的宋賢旭導演執導與林回音作家合作打造。此劇改編自2015年的韓國電影《愛上變身情人》,是講述每個月有七天會變換面貌的女主角,和有臉盲症的男主角之間,展開一系列獨特療癒的愛情故事

睇左兩集, 都係咁變黎變去, 徐玄振係E2嘅出鏡率得番廿零分鐘, 其餘去晒金成鈴度, E3好似開始有loveline

但李民基呢, 唔知係咪因為今生是第一次的關係, 佢呢套又好似木木獨獨, 無乜突破

anyway, 點都會支持韓世界

男爵府

回覆 soscho 的帖子

李民基靚仔佐好多

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

soscho 發表於 18-10-3 15:35
為韓國JTBC於2018年10月1日起播出的月火電視劇。由《又,吳海英》的宋賢旭導演執導與林回音作家合作打造。 ...

有睇

伯爵府

htts 發表於 18-10-3 16:13
有睇
有睇 but no comment, 係咪不願置評?

E1 韓世界落車行紅地毯個幕, 即刻諗起千頌依, 李民基伸手俾徐扶個幕, 南首席又上身

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

soscho 發表於 18-10-3 16:24
有睇 but no comment, 係咪不願置評?

好似。

其實2 集都ok, 但我又唔會話精彩, 暫未知劇情走向係愛情劇還是笑話鬧劇. 所以會睇落去再算

徐小姐一貫做戲風格, 李生我都覺得有南代表嘅影子, 希望只係暫時性

水晶宮

親子王國15週年勳章

為韓國JTBC於2018年10月1日起播出的月火電視劇。由《又,吳海英》的宋賢旭導演執導與林回音作家合作打造。 ...

暫時只係投訴第二集尾, 究竟係咪做預播第三集,睇到我一頭霧水咁。

世界變婆婆去搵朋友果幕,朋友未知係佢時,響朋友門口喊, 我都想喊呀!

另之前果場意外, 救世界的人是男主嗎?

寶石宮

amychoi 發表於 18-10-3 16:35

暫時只係投訴第二集尾, 究竟係咪做預播第三集,睇到我一頭 ...

viu 播嘅2 集尾, 我都想問, 係預告定係d 精華片段? 睇到一舊雲

我估當日救世界嘅係男主

寶石宮

ending 到底世界會否變正常架?

水晶宮

親子王國15週年勳章

htts 發表於 18-10-3 16:38
viu 播嘅2 集尾, 我都想問, 係預告定係d 精華片段? 睇到一舊雲

我估當日救世界嘅係男主:wahaha ...

韓劇成日都寫男女主之前有事緣的。
[

寶石宮

amychoi 發表於 18-10-3 16:41
韓劇成日都寫男女主之前有事緣的。

無d 新意

伯爵府

amychoi 發表於 18-10-3 16:35

暫時只係投訴第二集尾, 究竟係咪做預播第三集,睇到我一頭 ...
係呀, 呢part 以為係彩蛋, 點知又播番之前個D, 跟住又預告, 炒埋一碟

另之前果場意外, 救世界的人是男主嗎>>邊場意外?

寶石宮

soscho 發表於 18-10-3 16:46
係呀, 呢part 以為係彩蛋, 點知又播番之前個D, 跟住又預告, 炒埋一碟

另之前果場意外, 救世界的人是男主 ...

應該講世界變左呀婆衝出馬路, 有個男人救左佢果幕

水晶宮

親子王國15週年勳章

soscho 發表於 18-10-3 16:46

另之前果場意外, 救世界的人是男主 ...
金太寫左果段
[

水晶宮

親子王國15週年勳章

htts 發表於 18-10-3 16:55
應該講世界變左呀婆衝出馬路, 有個男人救左佢果幕
阿婆去搵世界朋友係同一個阿婆嗎? 果次係第一次變身, 如無估錯個男仔係男主的話, 佢地好有緣兼男主係佢救命恩人囉!
[

伯爵府

amychoi 發表於 18-10-3 17:21
阿婆去搵世界朋友係同一個阿婆嗎? 果次係第一次變身, 如無估錯個男仔係男主的話, 佢地好有緣兼男主係佢救命 ...
有冇留意阿婆左眼角有傷痕

寶石宮

amychoi 發表於 18-10-3 17:21
阿婆去搵世界朋友係同一個阿婆嗎? 果次係第一次變身, 如無估錯個男仔係男主的話, 佢地好有緣兼男主係佢救命 ...

但可能男主因而有面盲症

珍珠宮

我等多幾集先
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

水晶宮

親子王國15週年勳章

htts 發表於 18-10-3 17:32
但可能男主因而有面盲症

我記得男主有講意外後先有面盲証?但就無講咩意外。

男爵府

htts 發表於 18-10-3 16:28
好似。

其實2 集都ok, 但我又唔會話精彩, 暫未知劇情走向係愛情劇還是笑話鬧劇. 所以 ...

頭2集吾算好好睇,有待觀望
睇過徐玄振幾套劇,我都覺佢一貫做戲風格,演繹仲有點吳海英影子添

寶石宮

yukocyc620 發表於 18-10-3 19:40
頭2集吾算好好睇,有待觀望
睇過徐玄振幾套劇,我都覺佢一貫做戲風格,演繹仲有點吳 ...

海英深入民心 我都覺得佢一貫作風, 但未見突破, 但點都好睇過d 只碌大對眼做戲嘅靚女 起碼佢都係投入嘅。

劇情我會睇落去, 想知有d 咩講, 如focus 係成日變樣, 我就覺得好乏味, 亦變成鬧劇咁。

首頁
12345...24

尾頁

跳至