原來Ztore取消左貨到付款

wakanda
|
最近諗住上Ztore入貨
點知到埋單先知原來無左貨到付款
有無JM知道到底發生咩事?
little06
|
其實我都覺得到付對間公司好無保障!香港人都出晒名鍾意放飛機!你睇幾多日本台灣餐廳要香港人俾左訂金或者唔俾香港人訂就知。可能之前試過太多次送左貨冇人收,所以直接取消算
無印b品    發表於 18-10-23 18:35
jac.m
|

好似cancel左一排架啦
不過真係唔知係咩原因
asukav6
|
其實應該喎,先付後送,香港太多無品嘅人啦!
Charlotte_mom
|
咪係,運輸就慘,拎餐飽仲要拎返走
wkyeungcuhk
|
Charlotte_mom 發表於 18-10-3 18:57
咪係,運輸就慘,拎餐飽仲要拎返走

運輸唔慘,個客取消order, 但貨已送到,士多都要俾運費。分分鐘,再俾埋回倉果程費用
aliensss2008
|
jac.m 發表於 18-10-3 18:07
好似cancel左一排架啦
不過真係唔知係咩原因

可能太多人放飛機
_kapo
|
好呀 咁會方便啲
送貨又唔駛收錢、找贖
陣間收錯錢又煩

有啲人會覺得俾錢先如果貨不對辦又煩
或者增設電子錢包,收貨時開QR,即嘟

小肥兔
|
以我自己經驗係,。說好咗貨到現金,。送到貨時, 好多時都係姐姐或屋企人收貨, 但無現金比錢, 或者唔知要比錢, 運輸收錢就覺得運輸呃佢錢,。打電話比當時人,。一係就揾唔到人,。一係就話唔記得同屋企人, 最鐘意要求放低貨, 後入數,。唔答應就鬧人唔信佢,。無人情味 baba, 太多太在問題,收回貨品, 無形中白白蝕咗運輸成本,所以取消貨到現金是明智的
rayrayus
|
而家太多唔守信又唔守時既人,先付款的確有保障好多,d人至少會緊張d
wcpcelia    發表於 18-10-4 12:25
Poyau
|
可能多訂單取消
5566FAN
|
我有朋友做Ztore送貨司機,話係因為佢地成日都收唔齊數,聽講好多街數收唔返返黎
諗落其實佢地都好難做,個個都借d以比少錢,真係唔洗做生意啦
Charlotte_mom
|
wkyeungcuhk 發表於 18-10-3 19:45
運輸唔慘,個客取消order, 但貨已送到,士多都要俾運費。分分鐘,再俾埋回倉果程費用
...

運輸老闆有錢收咪唔慘
運輸員工送到無人收,阿媽搵仔咁周圍打電話協調,睇下咩事無人收,阻住下一個柯打,實煩!
sky60143
|
取消左一段時間啦
你而家先留意到嘅
不過用信用卡比錢都一樣方便
wakanda
|
little06 發表於 18-10-3 17:57
其實我都覺得到付對間公司好無保障!香港人都出晒名鍾意放飛機!你睇幾多日本台灣餐廳要香港人俾左訂金或者 ...

你又講得有道理
wakanda
|
_kapo 發表於 18-10-3 20:02
好呀 咁會方便啲
送貨又唔駛收錢、找贖
陣間收錯錢又煩

電子payment我都成日用,係方便好多嘅
bigbighei
|
取消佐好耐喇
sky60143
|
其實就算取消左我都會繼續幫襯
因為我自己就住唐樓無lift
佢地唔洗加錢都可以幫手送上門
如果你要我自己拎住咁多野行幾層
真係頂唔順
fanyi02211990
|
aliensss2008 發表於 18-10-3 19:57
可能太多人放飛機

我都覺得係
annz
|
我身邊都有jm用ztore,都係貪佢有得送上門,夠方便