母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我知好多人奶bb戒左夜奶都會再食返。但我仔由出世到衣家3個月夜晚仍然1.5-2小時醒一次,日頭就唔係好想食奶。
好驚咁樣一直到3歲!

伯爵府

想生BB熱投

cookingellie 發表於 18-10-3 18:19
我知好多人奶bb戒左夜奶都會再食返。但我仔由出世到衣家3個月夜晚仍然1.5-2小時醒一次,日頭就唔係好想食奶 ...

大女食到9個月。細仔7個月,我出trip,工人瞓覺唔show佢,介甩左
I am Agent P

大宅

回覆樓主:

我囡二個幾月,之前佢冇喊但夜晚會郁黎郁去揾奶食,我都會照俾,我昨晚嘗試唔主動俾佢,拍拍佢,佢竟然訓左6小時,希望今晚可以繼續,你bb會唔會日夜掉轉左,變左日頭唔係點食奶,反而夜晚食多啲

大宅

hedhed 發表於 18-10-4 13:32
大女食到9個月。細仔7個月,我出trip,工人瞓覺唔show佢,介甩左

咁真係多得你工人姐姐喇!

大宅

samanthayip124 發表於 18-10-4 19:21
我囡二個幾月,之前佢冇喊但夜晚會郁黎郁去揾奶食,我都會照俾,我昨晚嘗試唔主動俾佢,拍拍佢,佢竟然訓左 ...

佢食野係日夜調轉左,亦可能係厭奶,只有半夢半醒時先肯食,有時抱下會瞓返,個幾鐘又再醒,我頂唔順,塞奶俾佢食算

洋房

samanthayip124 發表於 18-10-4 19:21
我囡二個幾月,之前佢冇喊但夜晚會郁黎郁去揾奶食,我都會照俾,我昨晚嘗試唔主動俾佢,拍拍佢,佢竟然訓左 ...

我個b2個月大個陣 都係有一晚我太攰唔so 佢, 拍佢一陣再訓返, 之後就介左夜奶, 雖然有時都會食返,但大部份時間都唔洗再餵夜奶
希望你成功, 以後可以好好休息

大宅

cookingellie 發表於 18-10-3 18:19
我知好多人奶bb戒左夜奶都會再食返。但我仔由出世到衣家3個月夜晚仍然1.5-2小時醒一次,日頭就唔係好想食奶 ...

我個女個幾月時,夜晚醒左,拍佢瞓返,之後幾晚都係咁,就戒左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊