回鄉証

SMKATHY
|
約左下星期做第一次回鄉証,但仔特區護照不足6個月,請問係米做不到回鄉証?
Ms洪
|
SMKATHY 發表於 18-10-3 18:41
約左下星期做第一次回鄉証,但仔特區護照不足6個月,請問係米做不到回鄉証?
...

SMKATHY
|
Ms洪 發表於 18-10-3 18:43

請問我去先做回港證代替護照係米得呢?
因為我急要回鄕證用,謝謝。
wy_yen
|
SMKATHY 發表於 18-10-3 18:57

SMKATHY
|
wy_yen 發表於 18-10-3 20:31

謝謝
Poyau
|

另加父或母身份證和回鄉證(如未領有回鄉證的提交香港特區護照或簽證身份書)

http://ww1.ctshk.com/zh/ch-chinapermit/
bosch
|

回港證係要多次出入果種, $140, 唔好申請錯.

可以用臨通, $120 (12個工作日) , $420加急 (2個工作日). 中旅冇講申請臨通時護照既有效期, 你打去問下好d.

SMKATHY
|
bosch 發表於 18-10-3 22:03
回港證係要多次出入果種, $140, 唔好申請錯.

唔該大家。我明天再打去確認一下。
chungmancy
|

係,申請即時有的,就可立即去做回鄉證.如果攞walk in 籌最好去尖沙咀,勁大機會都拎到,當然係七點幾前到就穩陣。我8月時都係咁做,有出post的
Ms洪
|

可以啊
SMKATHY
|
chungmancy 發表於 18-10-3 22:31
係,申請即時有的,就可立即去做回鄉證.如果攞walk in 籌最好去尖沙咀,勁大機會都拎到,當然係七點幾前到 ...

我頭先已經上網book左同日早上做回港證,那麼下午去做回鄕證,剛剛夾到,希望同日可完成。

wcpcelia    發表於 18-10-4 12:06
chungmancy
|
SMKATHY 發表於 18-10-3 23:01
我頭先已經上網book左同日早上做回港證,那麼下午去做回鄕證,剛剛夾到,希望同日可完成。

唔係high season ok ka
Ms洪
|

應該可以,我9.13去整回鄉證,我表都未填好就到我,前後唔使15min就搞掂
SMKATHY
|
chungmancy 發表於 18-10-3 23:09
唔係high season ok ka

感謝各位。
否則下星期白行一次而且又錯過時間。
bosch
|

回港證出證好快, 你可以一有回港證就睇下可唔可以walkin 去申請回鄉咭. 我果陣係咁.

如果仲有籌可以同時申請埋特區護照, 咁你個仔唔駛專登出去兩次見職員.