夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同太太大吵一場後,無聲之下走了,但在這期間都偶然隔幾天回來煮飯和過夜,但怎記都不回,只說在外租了房子,要有人頂租才回。
請問她是什麼想法,我真不懂。

子爵府

rtydfg 發表於 18-10-3 18:46
同太太大吵一場後,無聲之下走了,但在這期間都偶然隔幾天回來煮飯和過夜,但怎記都不回,只說在外租了房子 ...

女人狠心走出家庭,這情況很嚴重。問題本身絕非僅因爲吵架一次,你不妨想想你們之間的感情是否出問題?她是否有就一些問題叫你改但你卻不以為然?

你問其他人根本回答不到你,因為只有你自己才能找到問題核心是甚麼。
mc <()>

別墅

同太太大吵一場後,無聲之下走了,但在這期間都偶然隔幾天回來煮飯和過夜,但怎記都不回,只說在外租了房子 ...

搞到要出去俾錢租房,一定係受咗好多傷害先會去到咁樣做。但還會回家,即家中有人令佢無法完全放手,例如子女,或者係老公。你想想自己嗰次吵架係咪好傷佢心,同埋係咪有啲事佢一直同你反映但你無打算正視。如果你彌補到佢內心受嘅傷或者係佢嘅期望,咁佢保有機會回頭,但如果你唔緊唔要,甚至連佢在意嘅係邊一樣嘢都想唔出,咁應該無得救

伯爵府

佢離家出走就證明問題好大

複式洋房

annie4 發表於 18-10-3 19:59
搞到要出去俾錢租房,一定係受咗好多傷害先會去到咁樣做。但還會回家,即家中有人令佢無法完全放手,例如 ...

你說的像我朋友說的一樣,她都說不捨得這個家。
佢叫我改的脾氣,我問她她都說這段時間都有一點解了。

複式洋房

hamsterma 發表於 18-10-3 20:12
佢離家出走就證明問題好大

是,是我做錯。

珍珠宮

減齡達人勳章

一個女人可以走咗出去,仲租埋地方,即佢個心已死咗一半,仲有一半喺仲有牽掛,如果連呢一半都冇埋,佢就真係一走冇回頭

你太太肯返黎煮飯,亦話比你知如有人肯頂租會返屋企,即佢仲肯比機會大家,如果你仲想佢返黎,就快啲解決你地之間嘅問題,否則時間一長,佢習慣咗自己一個人生活,就未必會再肯返屋企

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

…………

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-10-3 20:57
有返嚟煮飯同過夜??
係咪因為你哋有小朋友,佢為咗小朋友先咁做?
如果你知道自己有錯,勇於承認過錯、 ...

都成年了,有工作個兒子。
我已經對她說會改,她都說我有改了點點。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rtydfg 發表於 18-10-3 21:00
都成年了,有工作個兒子。
我已經對她說會改,她都說我有改了點點。

…………

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-10-3 21:05
成年咁耐
如果你仲想挽救,要努力改、畀啲誠意、畀佢睇到。有小朋友都好,未必冇得救。
佢仲 ...

大家都差不多50了,她說是我疑心重了,沒有我想的第三者,她說如果有早說走了,不用現在。

寶石宮

rtydfg 發表於 18-10-3 21:07
大家都差不多50了,她說是我疑心重了,沒有我想的第三者,她說如果有早說走了,不用現在。
...

…………

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-10-3 21:09
我嘅意思唔係話你懷疑佢有第三者。
不過係怕呢段時間有人乘虛而入。好難講,四十幾歲打扮起上嚟都可以好有 ...

沒法子控制,我就是覺得她肯回來做飯又肯過夜❨同床❩,但為什麼會不回家,說要那房子有人頂就回,又說不了期限

寶石宮

rtydfg 發表於 18-10-3 21:13
沒法子控制,我就是覺得她肯回來做飯又肯過夜❨同床❩,但為什麼會不回家,說要那房子有人頂就回,又說不了 ...

…………

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-10-3 21:14
其實係咪只要一個下台階。已經租咗成年,仲有幾耐租約? 好好傾下

其實已經在我朋友面前給了,她說半年生半年死約,她說包租公現在叫人來看樓都升了500,她說她住的地方很細,放了床沒有什麼地方可以活動,她現在干夜班兼職,說放便上下班,她說回家就不會干夜班,她這段時間都有搬了十分一的衣服回家和鞋。

瑪瑙宮

回覆 rtydfg 的帖子

有搬衫之類回來, 那么她也像是預備回來喇, 否則不用搬野返黎. 你不如將屋企攪些新意, 例如換支廳,房燈, 換新拖鞋靚床單浴簾窗簾, 比佢睇你期待佢番黎, 睇下佢咩反應.

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-10-3 21:05
成年咁耐
如果你仲想挽救,要努力改、畀啲誠意、畀佢睇到。有小朋友都好,未必冇得救。
佢仲 ...

我說我兒子已經是成年人了,有自己的工作。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

重點是因乜吵架。你懷疑佢有第三者?
除非有証據,
否則冇人願意承擔咁大罪名。
但如果有証據,
你老婆根本係乘機搬出去。
你知不知道佢現在住邊度?
佢俾唔俾你上去?

複式洋房

soso1227 發表於 18-10-3 21:47

重點是因乜吵架。你懷疑佢有第三者?

重點是因乜吵架。冰封三尺
你懷疑佢有第三者?除非有証據,
否則冇人願意承擔咁大罪名。沒証據
但如果有証據,
你老婆根本係乘機搬出去。
你知不知道佢現在住邊度?
佢俾唔俾你上去?唔比

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

rtydfg 發表於 18-10-3 22:07
重點是因乜吵架。冰封三尺
你懷疑佢有第三者?除非有証據,