39+5仲未有動靜想出世

babymilk2018
|
宜家39週5,仲有2日就預產期,但都未有任何徵兆。
可以食啲咩/做啲咩令bb準時出世?
PuiwahChum
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 18:56
...

我都38週5 無動靜
今日產檢話落左啲啲,真係得啲啲……
叫我行多啲,但係呢家舉步艱難
點行
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 18:56
...

好怕要催生(emoji)(emoji)
|
PuiwahChum 發表於 18-10-3 18:59
我都38週5 無動靜
今日產檢話落左啲啲,真係得啲啲……
叫我行多啲,但係呢家舉步艱難 :thinki ...

我聽日政府產檢,可能有需要約定催生
PuiwahChum
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 19:01
我聽日政府產檢,可能有需要約定催生

佢應該會叫你幾多號前都未生得直接去醫院
因為我朋友今日40+3去健康院檢查
都直接比期佢入院催生
|
PuiwahChum 發表於 18-10-3 19:06
佢應該會叫你幾多號前都未生得直接去醫院
因為我朋友今日40+3去健康院檢查
都直接比期佢入院催生 ...

真係好唔想催生,始終都要落藥,怕對bb唔好。
PuiwahChum
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 19:12

我怕落左催生都唔得要食全餐多啲
fansub
|
如果催生有無得揀日子架?
hetiebaby
|
我生前都係一D動靜都冇 跟住39+4突然陣痛見紅
rose0826
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 19:12

深蹲丫
rose0826
|
PuiwahChum 發表於 18-10-3 19:20

好少會甘
你落咗幾多
|
PuiwahChum 發表於 18-10-3 19:20

我都好怕咁樣!因為好似好多人最後都食全餐
|
fansub 發表於 18-10-3 19:57
如果催生有無得揀日子架?

喺政府醫院生應該無,係醫生安排
|
rose0826 發表於 18-10-3 20:57
深蹲丫

陪月有叫我行樓梯,但我恥骨痛,應該深蹲同行樓梯都唔得(會更痛),所以宜家囉囉攣唔知可以做咩好
rose0826
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 21:10
陪月有叫我行樓梯,但我恥骨痛,應該深蹲同行樓梯都唔得(會更痛),所以宜家囉囉攣唔知可以做咩好
...

哈哈呢樣我有心得
你睇pm丫
PuiwahChum
|
rose0826 發表於 18-10-3 20:59
好少會甘
你落咗幾多

醫生今日話「少少啦,落左啲啲啦,要再慢慢等下架喇,呢幾日就機會不大喇」
PuiwahChum
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 21:06
我都好怕咁樣!因為好似好多人最後都食全餐

係呀…………我同事9先月中就係咁樣,佢話白白典左一日 最尾都係開刀
不過佢好好彩呀 佢話醫生可能手勢好佢又忍到痛,佢話個傷口唔太痛,好羨慕
|
PuiwahChum 發表於 18-10-3 21:27
係呀…………我同事9先月中就係咁樣,佢話白白典左一日 最尾都係開刀
不過佢好好彩呀 佢話醫生 ...

你朋友喺邊間醫院生呀?我喺QM
PuiwahChum
|
babymilk2018 發表於 18-10-3 22:32
你朋友喺邊間醫院生呀?我喺QM

屯門呀 我都會係屯門醫院
dreamboy_man
|
un 下fitball都有幫助