親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyu.c 發表於 18-11-14 15:08
因我買單程,Klook 大人$196,小童$161
買3大,2小十人$910,現場買大約 $1006,平得好少,所以現場先買l ...

係呀!klook班車比較晏

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Lqueenie 發表於 18-11-14 15:23
係呀!klook班車比較晏

我初二回程,本來想中午車走,但根據過去jm經驗,初二係好塞車,所以先諗係4點果班車走,如果唔係大塞車,想中午走,到時睇情況先決定。

男爵府

yuyu.c 發表於 18-11-14 13:58
單程同單數買唔抵,因佢個價係比現場買單程貴。

現場買回程大人 17000won,小童14000won。

現場買驚無位.....同埋見佢上車都幾混亂,利申.....我2016年新年去過

侯爵府

msquare 發表於 18-10-3 18:56
求教,可以在那裏訂首爾alpensia shuttle bus?

請問 有咩玩架 淨滑雪?

水晶宮

waiwaikelly 發表於 18-11-14 16:08
現場買驚無位.....同埋見佢上車都幾混亂,利申.....我2016年新年去過

我回程係入住果日買定回程,係酒店大堂買,唔係即回程當日先買。2016我係網上買定,2017係現場買,2次都冇無位情況,好彩都冇混亂情況。

不過klook尼架應該唔係purple bus公司,你怕混亂可以試吓klook。

男爵府

yuyu.c 發表於 18-11-14 16:18

我回程係入住果日買定回程,係酒店大堂買,唔係即回程當日 ...

我仲諗緊,因為我3人唔係買來回唔係平好多,始終Klook都未搭過

男爵府

yuyu.c 發表於 18-11-14 15:08
因我買單程,Klook 大人$196,小童$161
買3大,2小十人$910,現場買大約 $1006,平得好少,所以現場先買l ...

我上Klook個網係193大小159小童喎

水晶宮

waiwaikelly 發表於 18-11-14 18:06
我上Klook個網係193大小159小童喎

我係9/11睇,我仲意為自己記錯,應該係之後平佐,不過都係幾蚊上落,可能匯率問題掛

子爵府

https://www.trazy.com/experience ... -shuttle-bus-ticket
呢到買purple bus平小小。

Hope Trip 都有purple bus飛

水晶宮

happykk 發表於 18-11-14 21:24
https://www.trazy.com/experience/detail/alpensia-ski-resort-shuttle-bus-ticket
呢到買purple bus平小 ...

尼間平d,同埋輸入過程簡單d。

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-14 22:29
尼間平d,同埋輸入過程簡單d。

我問咗Alpensia拎18-19滑雪收費表

水晶宮

happykk 發表於 18-11-14 22:49
我問咗Alpensia拎18-19滑雪收費表

ski lesson 貴佐,我記得上次去4小時 $340000韓幣。

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-14 23:09
ski lesson 貴佐,我記得上次去4小時 $340000韓幣。

話有錯,啱啱再send嚟
我唔明紅色字package!

水晶宮

happykk 發表於 18-11-14 23:54
話有錯,啱啱再send嚟
我唔明紅色字package!

lift pass package真係唔多明,唔係買pass唔包滑雪呀?淨lift pass上面冇風景睇架喎。

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-15 00:01
lift pass package真係唔多明,唔係買pass唔包滑雪呀?淨lift pass上面冇風景睇架喎。
...

睇睇下我覺得似 lift pass + clothing + equipment

水晶宮

happykk 發表於 18-11-15 00:03
睇睇下我覺得似 lift pass + clothing + equipment

如果3樣咪好平

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-15 00:01
...

你之前有冇同佢哋租衫同滑雪用具?
我見TourtoKorea 包3樣全日package us56

佢哋好似未ready,已經send笫三次比我啦!

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-15 00:06
如果3樣咪好平

只係life pass+滑雪上下午,3大1小要$24xx
堅離地!

水晶宮

happykk 發表於 18-11-15 00:08
你之前有冇同佢哋租衫同滑雪用具?
我見TourtoKorea 包3樣全日package us56

之前有,但我唔記得價錢啦,住客有折。

水晶宮

happykk 發表於 18-11-15 00:12
只係life pass+滑雪上下午,3大1小要$24xx
堅離地!

記憶中冇咁貴,如果乜都咁貴,下次要去返日本,平過佢,學滑雪都冇咁貴。

首頁
23456...7

尾頁

跳至