親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

happykk 發表於 18-11-15 15:58
佢哋又send email嚟!
今次有呢個add:

Thank you !

我加尼個先, 因佢冇覆我.

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-15 16:01
Thank you !

我加尼個先, 因佢冇覆我.

有冇覆你呀?

子爵府

happykk 發表於 18-11-16 13:44
有冇覆你呀?

thx for sharing the infomation of ski lesson!
原來 family lesson 有歲數限制,below 8歲要上 private lesson ! 我小朋唔夠8歲,如果搵 alpensia 學,family + private 真係貴好多,好彩我搵左 wintxxfriend book 酒店+滑雪, e 家平唔少!

水晶宮

happykk 發表於 18-11-16 13:44
有冇覆你呀?

冇回音呀.

子爵府

yuyu.c 發表於 18-11-16 15:13
冇回音呀.

你係咪問教練?

水晶宮

happykk 發表於 18-11-16 15:57
你係咪問教練?

我問SKI LESSON 收費, 全完唔覆. 不過今年佢好貴, 所以我另外搵教練.

大宅

回覆 yuyu.c 的帖子

請問你地邊日入去ALPENSIA? 我原本訂左大明, 依家見呢邊平, 想轉
你地都係坐PURPLE BUS? 如果同日子, 不如一齊BOOK車入去啦.

水晶宮

粟米沙律 發表於 18-11-21 10:46

請問你地邊日入去ALPENSIA? 我原本訂左大明, 依家見呢邊平, 想轉

我3/2 凌晨機,你幾號?我係仁川直入alpensia

我9人因連行李,我book佐架25人車,應該可以坐多3-4人。

有多3-4人我會book車入,如果得9人可能搭shuttle bus,未決定

大宅

我2月2日下午機. 本來BOOK左住弘大...

如果岩時間一齊BOOK車, 我可以改酒店.
你BOOK車幾錢? 或者PM傾

大宅

買一送一真係好抵、但幾年前25/12坐5:00車由alpensia 去明洞塞咗5.5個鐘先到、真係怕怕啦(emoji)

男爵府

yuyu.c 發表於 18-11-16 16:13
我問SKI LESSON 收費, 全完唔覆. 不過今年佢好貴, 所以我另外搵教練.

我等左一星期先覆。佢地話只可以上private class,大班係用韓文教,不過私人好貴,兩小時一對一270000KRW, 一對二/四要320000KRW

早知唔book酒店,經winterfxxxxd book package方便好多,宜家要自己搵教練我毫無頭緖

水晶宮

sinpop 發表於 18-11-22 18:58
我等左一星期先覆。佢地話只可以上private class,大班係用韓文教,不過私人好貴,兩小時一對一270000KRW, ...

佢都係上星期日覆我。

你book佐non refund 酒店?

男爵府

yuyu.c 發表於 18-11-22 19:06
佢都係上星期日覆我。

你book佐non refund 酒店?

係呀,當然諗順便去釣冰魚,覺得alpensia好d就膽粗粗book non-refundable,點知宜家冰魚又無,Alpensia 又貴,好後悔當初無揀去大明

子爵府

sinpop 發表於 18-11-22 20:41
係呀,當然諗順便去釣冰魚,覺得alpensia好d就膽粗粗book non-refundable,點知宜家冰魚又無,Alpensia 又 ...

你幾時去?
我之前問過尼間alpensia suite房價,佢覆我package價錢好貴!

4D3N Alpensia Resort Ski Tour

Date: 5Feb. – 8Feb, 2019

Group Size: 3 Adults + 1 Child = 4 PAX

Package Condition:

• 4 Nights’ Accommodation at Alpensia Resort (Holiday Inn Suites)
  • Round-trip Shuttle transportation from Seoul
  • 2 Days Ski Lift pass
  • 2 Days Gear rental
  • 2 Days Clothing rental
  • All taxes and service charges

Accommodation:

Holiday Inn Suites (Condo)

30PY - 2 Bedroom (1 Double bedroom + 1 Ondol room + Kitchen + Living room + Bathroom) * 1 Unit

https://koreatourfriend.weebly.com/1-alpensia-resort/category/holidayinnsuites-2deluxe

Package Price:

Adult: 395,000 KRW * 3

Child: 380,000 KRW * 1

TOTAL PRICE: 1,565,000 KRW

大宅

sinpop 發表於 18-11-22 20:41
係呀,當然諗順便去釣冰魚,覺得alpensia好d就膽粗粗book non-refundable,點知宜家冰魚又無,Alpensia 又 ...

点解冇得釣冰魚?

男爵府

msquare 發表於 18-11-25 08:58
点解冇得釣冰魚?

活動至1月27日,不過有jm話以往試過因應天氣而延長活動,1月尾可以再上網睇下

大宅

你們所講KLOOK 巴士,, 是否由機埸入APLENSIA? 如係, 可以俾個LINK 我嗎? 我在KLOOK 找不到有由機場入雪場的項目
謝謝

水晶宮

rrma 發表於 18-11-26 11:59

你們所講KLOOK 巴士,, 是否由機埸入APLENSIA? 如係, 可以俾個LINK 我嗎? 我在KLOOK 找 ...

klook係首爾入alpensia。

大宅

找到了, 原來要揀其他目的地,, 我初初揀左首爾..

大宅

rrma 發表於 18-11-26 12:10
找到了, 原來要揀其他目的地,, 我初初揀左首爾..

請問是否指在klook
有由机場出發去Alpensia
shuttle bus?,
只見有首爾來回;
一路未找到有机埸……可分享link?
thanks

首頁

尾頁

跳至