第一次參加校際音樂節

sfccwy
|
第一次同阿女報名參加校際音樂節,但我係表格上搵唔到支票枱頭,係下面校際音樂節比賽章程又搵唔到,係咪寫
"hong kong schools music and speech association"

http://www.hksmsa.org.hk/download/71MRegc.pdf
ms_ming
|
sfccwy 發表於 18-10-3 19:08
第一次同阿女報名參加校際音樂節,但我係表格上搵唔到支票枱頭,係下面校際音樂節比賽章程又搵唔到,係咪寫 ...

你是會員嗎?要會員先報到名喎
drizzle
|
第一次同阿女報名參加校際音樂節,但我係表格上搵唔到支票枱頭,係下面校際音樂節比賽章程又搵唔到,係咪寫 ...

學校係會員會代報名
bbmuimui
|
我地支票寫俾學校,學校集齊一次過報
wcpcelia    發表於 18-10-4 12:08
sfccwy
|
回覆 ms_ming 的帖子

我不是會員, 我個女係學校攞表, 填完交學校, 其實支票係咪填學校名?
sfccwy
|
回覆 bbmuimui 的帖子

原來支票寫俾學校, 咁我寫學校名, THX~
yanfaifai
|
sfccwy 發表於 18-10-3 20:07

不一定是學校名
有時是學校發展基金
有時是校董會
你都係打電話會去問清楚吧
amazing
|

唔好意思,其實係玩咩㗎呢?thx
sfccwy
|
回覆 amazing 的帖子

音樂
sfccwy
|
回覆 yanfaifai 的帖子

明白, THANKS~
tantanmama
|
學校有冇俾通告叫你地報名?通常呢張通告有寫支票抬頭。
happybebebe
|
amazing 發表於 18-10-3 20:13
唔好意思,其實係玩咩㗎呢?thx

樂器、合唱
Poyau
|
sfccwy 發表於 18-10-3 20:07

穩陣啲 可以問學校 支票寫什麼抬頭
Candyland
|

我仔學校話比現金都可以
ms_ming
|
sfccwy 發表於 18-10-3 20:06
回覆 ms_ming 的帖子

我不是會員, 我個女係學校攞表, 填完交學校, 其實支票係咪填學校名? ...

如果學校報,你問番學校,有D學校係 唔使學生俾錢報名, 有啲學校 就學生自付報名費
麥兜媽
|

我囡個間可以交現金返學校
peppamo
|
除了學校代報名 仲有邊度可以代報名
lovebbb
|
學校通告有否寫資料?我仔學校收現金
洛婷
|
peppamo 發表於 18-10-9 17:25
除了學校代報名 仲有邊度可以代報名

有 d 琴行可以代報 ,
當然每間會有唔同手續費,
你要去問下,

要報都要快 ,
代報有 d 就嚟截止
Angel_Rose
|
乜原來依加要自費?我讀中學時,當年無咁多人參加,學校會出埋報名費以鼓勵多啲同學參加,當年我主要係鋼琴

最後祝樓主阿女順利,加油
sfccwy    發表於 18-10-9 19:17