不知如果處理一深一淺的結果。。。

傻人頭
|
結婚兩年幾。。。一直都想要個個月姨媽都好準時黎搵我。但今個月以為食左啲中藥。所以有影響。但又心思思。。所以就驗下。。
早兩日都有用棒驗。結果都係一深一淺。。。結婚兩年幾。突然有個咁既結果。有啲不知所措。。。所以想請教各位。。
請問我依家要點做!?。。洗唔洗遲啲再驗??。。。洗唔洗盡快睇醫生!?定等自己再驗有兩條深色先再睇醫生!?
政府醫院係唔係過左某一個周數。就唔同孕婦做度頸皮同唐氏!?請問要幾時去政府登記??
如果住屯門區。係唔係揀屯門醫院。。。!?
如果都開刀。私家出院大概幾錢。。。!?

麻煩大家!!!!

dolldollk
|
傻人頭 發表於 18-10-3 21:30
結婚兩年幾。。。一直都想要個個月姨媽都好準時黎搵我。但今個月以為食左啲中藥。所以有影響。但又心思思。 ...

你可以等棒棒再加深先去普通診所驗尿拎証明, 我就打去約私家6,7週照心跳等再睇多次先拎証明(太早去照會照唔到嚇到傻)

我8週就用"預約通"去book政府, 佢就會寄返哂所有期比你包埋唐氏, 唐氏要夠12週先可以照

政府會跟你地址去派最近既醫院, 除非家人係公務員先有得選邊間

私家個個醫生間間醫院唔同, 到時你可以再望下

你而家可以睇下再搵邊個私家照超聲波再打去約期
傻人頭
|
dolldollk 發表於 18-10-3 21:40
你可以等棒棒再加深先去普通診所驗尿拎証明, 我就打去約私家6,7週照心跳等再睇多次先拎証明(太早去照會照 ...

因為我聽人講。如果過左唔知5定7周。就要自己出去撲地方做度頸皮同唐氏
所以依家有啲緊張。。。唔知點算好。。。。
dolldollk
|
傻人頭 發表於 18-10-3 21:45
因為我聽人講。如果過左唔知5定7周。就要自己出去撲地方做度頸皮同唐氏
所以依家有啲緊張。。。唔知點算好 ...

我8週幾先book都比12週我度頸皮, 同埋度頸皮係8成準, 叫做有得睇多次呀b, 而家好多媽媽都會係私家做埋nifty pro/t21 99%準, 11週左右就驗得, 性別都知埋, 通常私家有做產檢都會比埋時間表你睇

呀 如果政府拎左期你就打去最近既健康院book埋
Christine2007
|

如果你係打算排政府,最好進快拎醫生紙去排期。有啲醫院太多人去排未必12週俾期你去照。。
傻人頭
|
dolldollk 發表於 18-10-3 21:49

我8週幾先book都比12週我度頸皮, 同埋度頸皮係8成準, 叫 ...

多謝你吖
可唔可以再問多少少。。。
政府我照排
但私家。我就搵個婦產科去睇去做一啲政府無既產檢!?對嗎!?
傻人頭
|
Christine2007 發表於 18-10-3 21:57
如果你係打算排政府,最好進快拎醫生紙去排期。有啲醫院太多人去排未必12週俾期你去照。。
...

哦!!原來係因為咁!!!多謝你
dolldollk
|
傻人頭 發表於 18-10-4 08:26
多謝你吖
可唔可以再問多少少。。。
政府我照排

因為政府除左唐氏同唔知邊次先有得照超聲波, 其他都只係聽心跳, 所以一開始要確定係咪宮內孕呀, 照唔照到心跳或者照到實在d都係係私家產檢

如果第一胎會更加想有超聲波同4d做留念~
傻人頭
|
dolldollk 發表於 18-10-4 08:45
因為政府除左唐氏同唔知邊次先有得照超聲波, 其他都只係聽心跳, 所以一開始要確定係咪宮內孕呀, 照唔照到 ...

睇黎。。。有排學

dolldollk
|
傻人頭 發表於 18-10-4 08:58
睇黎。。。有排學

學下囉~又識多d野~同人傾下計幾開心
傻人頭
|
dolldollk 發表於 18-10-4 08:59
學下囉~又識多d野~同人傾下計幾開心

我忐忑左兩日。。。。唔知係唔係心理作用。。。。
知道左之後瞓得好差。。。要碌好耐先瞓到。。
同埋。唔知關唔關食左隻中藥丸。叫天喜X。由食嗰陣開始屙到依家。。。。又肚痛。。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
dolldollk
|
傻人頭 發表於 18-10-4 09:14
同 ...

一來有咗多野諗啦, 中醫話懷孕初期肝火好勁會訓唔到架, 咩丸黎架?你食唔食得?而家食丸仔要小心架, 同埋有d媽媽會因為荷爾蒙改變而痾

你不如買CB電子驗孕睇下而家幾多週, 佢出既週數加2wks就差唔多, 痾太勁要小心d怕刺激子宮
傻人頭
|
dolldollk 發表於 18-10-4 09:17
一來有咗多野諗啦, 中醫話懷孕初期肝火好勁會訓唔到架, 咩丸黎架?你食唔食得?而家食丸仔要小心架, 同埋有d ...

好!!我今晚收工即刻買黎試下
我一知一深一淺已經停左
尼個丸。係我媽媽朋友介紹。話食左就有
點知食左一個月左右。又真係。。。
都唔知係咁岩。定真係因爲尼粒丸。。。
dolldollk
|
傻人頭 發表於 18-10-4 09:21
好!!我今晚收工即刻買黎試下
我一知一深一淺已經停左
尼個丸。係我媽媽朋友介紹。話食左就有

如果check左週數夠就去拎証明book野再睇私家~
又真係幾好wo, 當係粒丸既功勞 多d休息啦
wsyggk
|
傻人頭 發表於 18-10-4 09:14
同 ...

都唔算淺喇,可以去醫生度拎證明然後預約政府了。
傻人頭
|
wsyggk 發表於 18-10-4 11:19
都唔算淺喇,可以去醫生度拎證明然後預約政府了。

我諗住隔多幾日再驗多次先。。。到依家都怕。。。
fairymeow
|
如果m準,你大約都知道幾周了
可以攞左證明先,用預約通登記政府

我第一次係6wk4照閃閃(BB心跳),確認宮內
政府去到10wk先第一次產檢

大家都慢慢學習
恭喜你
musiccisum
|

唔駛咁緊張喎,
而家通常都自費做nifty同t21架喇。
我要做媽媽
|
媽媽,真係唔使咁緊張架,好多媽媽都仲遲知道過你吖
傻人頭
|
dolldollk 發表於 18-10-4 09:17
一來有咗多野諗啦, 中醫話懷孕初期肝火好勁會訓唔到架, 咩丸黎架?你食唔食得?而家食丸仔要小心架, 同埋有d ...

請問。。。咁樣。係唔係4-5周!?
同埋支棒棒仲用唔用得架!?我見到淨紙賣。係唔係for尼部機!??

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊