想請問iPhone 8 Plus耗電量是否不正常?

evergreenj
|

新買2星期,發覺朝早起身得翻63%電,臨訓前已熄曬部機d野,我半夜無用機但顯示d電係去得好快,平日無打機,放工得38%電,是否不正常?
第一次用apple,d電唔多come

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
baby668
|
evergreenj 發表於 18-10-4 07:35
新買2星期,發覺朝早起身得翻63%電,臨訓前已熄曬部機d野,我半夜無用機但顯示d電係去得好快,平日無打機, ...

iPhone 7 plus用家話畀你聽晚上充到100%電, 冇關機用4G,早上開機仍100%, 建議還回原廠設定一次重裝過,睇下有冇咁咁問題, 如果有即刻去換機
PaPa
|
baby668 發表於 18-10-5 16:59
iPhone 7 plus用家話畀你聽晚上充到100%電, 冇關機用4G,早上開機仍100%, 建議還回原廠設定一次重裝過,睇 ...

請問你部iPhone 7 plus手機用咗幾耐?
是否咁耐都係24小時開機?
有否打機or煲劇習慣呢?
crshk
|
evergreenj 發表於 18-10-4 07:35
新買2星期,發覺朝早起身得翻63%電,臨訓前已熄曬部機d野,我半夜無用機但顯示d電係去得好快,平日無打機, ...

你有無睇下邊一個app 特別耗電?

係你上面張相個版面,拖落下面就見到。
baby668
|
PaPa 發表於 18-10-5 20:17
請問你部iPhone 7 plus手機用咗幾耐?
是否咁耐都係24小時開機?
有否打機or煲劇習慣呢?

原本部機保養期內壞咗,換咗翻新機剛剛一年, 使用了一年用app顯示電池損耗量只係3%, 冇關機用CSL 4G,上八點起身冇關機仍然100%
PaPa
|
baby668 發表於 18-10-9 14:56

原本部機保養期內壞咗,換咗翻新機剛剛一年, 使用了一年用ap ...

請問今時今日仲用iPhone 7plus,會否行得唔暢順?
jy0022
|
PaPa 發表於 18-10-10 16:43
請問今時今日仲用iPhone 7plus,會否行得唔暢順?

7 plus 用家,唔會唔順,但up 左上ios 12,啲電去得快左。。。但夜晚試過冇叉電,到第朝啲冇走。