劉德華開腔 籲支持填海工程

ddkaka
|
轉貼:
團結香港基金製作一段短片,邀請了藝人劉德華擔任旁白,支持興建東大嶼人工島。劉德華認為,在坊間眾多建議中,他覺得東大嶼的大規模人工島方案,看來比較可取。

[讓下一代看見]旁白:劉德華
https://youtu.be/wu0tpoO10qc

講呢啲,佢都幾勇喎
ASUS_JT
|
勇氣可嘉
牛子
|
佢已經瘋狂俾黃屍狙擊同圍攻啦, 話佢無間道擦阿爺鞋

說好的言論自由呢?啊, 原來只要唔啱黃屍心水, 真係即刻翻轉豬肚就係Shit

盲反派係毫無理性; 人地劉華達到的成就, 比一萬個廢青夾埋仲高啦, 班垃圾有咩資格隊劉華
ddkaka
|
牛子 發表於 18-10-4 12:49

說好的言論自由呢?啊, 原來只要唔啱黃屍心水, 真係即 ...

啲黃屍不褸都係咁,什麼言論自由 民主自由,只得佢地可以擁有
Charitymami
|
填海造地, 都係幫年青人容易上車, 你可有不同政治立場, 不能對事件沒有分析能力, 利害相關, 難道不問理由都盲反
李斯特
|
好勇
woodpecker
|
Charitymami 發表於 18-10-4 13:04
填海造地, 都係幫年青人容易上車, 你可有不同政治立場, 不能對事件沒有分析能力, 利害相關, 難道不問理由都 ...

佢地好傻,俾政棍老點。
wantaima
|
佩服劉德華咁有guts
saikungyan
|
俾個like佢
chingyeewong
|
每一個人都有言論自由。
支持佢。
MsBusy
|
Like
Chhei930
|
有guts
|
chingyeewong 發表於 18-10-4 23:49
每一個人都有言論自由。
支持佢。

kongman
|
劉華今次係正常人講正常話。
Audreyloo115
|
成本高,又殺死哂D海豚,仲話自己係保育大使!
豬仔嘜
|
Like
唔填何來地?
ddkaka
|
Audreyloo115 發表於 18-10-8 22:56
成本高,又殺死哂D海豚,仲話自己係保育大使!

沙田 將軍澳 美孚 機場 荃灣,香港仲有好多地係填海得番嚟,點解填呢啲時,又唔見有人出嚟話什麼什麼保育嘅呢?
angiehouse
|
牛子 發表於 18-10-4 12:49

說好的言論自由呢?啊, 原來只要唔啱黃屍心水, 真係即 ...

劉華今時今日無欲無求,佢吾怕講出心中所想
牛子
|
豬仔嘜 發表於 18-10-9 12:47
Like
唔填何來地?

學哆啦A夢用舊雲起人工島
c6william
|
劉華