親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

參加咗永X旅遊既大陸兩天團, 俾完錢先知佢加埋保險費, 但我上佢哋個APP見到係有得揀買唔買既, 咁我諗住大陸兩天唔洗買都得啦, 加上佢問都冇問我買唔買就計埋條數落去, 咁我打去hotline問下可唔可以退啦, 佢話大陸團一定要有保險先可以俾你出發, 我想問下咁多位, 其實係唔係架?

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

一定係.......
點解2日就唔想買?? 唔怕一萬...至怕萬一..
出門離境無論多少天.....旅遊保險是必須.....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

純個人感覺, 呢D兩日團我覺得似係返大陸揼骨過埋夜, 第二日行下東門先返香港咁 所以返大陸揼骨我唔會買保險囉, 不過今次第一次跟團玩, 所以唔知係咪一定要

大宅

stitch2012 發表於 18-10-4 09:58
參加咗永X旅遊既大陸兩天團, 俾完錢先知佢加埋保險費, 但我上佢哋個APP見到係有得揀買唔買既, 咁我諗住大陸 ...

我之前參加新X,職員都有講過要有保險先可以出發,你可以買佢地個保險 或者 自備旅遊保(需出示俾旅行社檢查)

大宅

參加咗永X旅遊既大陸兩天團, 俾完錢先知佢加埋保險費, 但我上佢哋個APP見到係有得揀買唔買既, 咁我諗住大陸 ...

我參加大航、美食、匯景都唔需要買保險。

禁止訪問

琥珀宮

佢自己個團冇保險嘅咩,從來另外買係自願性質,如果本身買左全年旅保嘅唔通又要買?

男爵府

mandy952 發表於 18-10-10 13:44
佢自己個團冇保險嘅咩,從來另外買係自願性質,如果本身買左全年旅保嘅唔通又要買?
...

佢個團費無包保險呀, 但我上佢個APP睇係有得揀買定唔買, 不過佢係預設咗你買囉, 但我今次係個朋友去門市交錢, 之後我問佢要俾返幾多錢佢先知佢買埋保險, 咁我問朋友個職員有冇問過佢買唔買, 佢話無問, 打返去門市話落咗單無得退, 我打去hotline話點解個職員問都唔問就加埋保險落去, 佢就話大陸團一定要有保險先可出發, 咁我再話我有份全年保喎 (吹水啫, 我冇既), 佢先至話幫我問下有冇得退, 所以我咪上嚟問下其實係咪一定要買囉, 如果唔一定我就退

琥珀宮

stitch2012 發表於 18-10-10 14:31
佢個團費無包保險呀, 但我上佢個APP睇係有得揀買定唔買, 不過佢係預設咗你買囉, 但我今次係個朋友去門市交 ...

去旅遊業議會投訴佢啦,或者直接向東方蘋果投訴啦,佢捉字蛩,係無包私人自己買嘅保險
就算真係要買都唔一定要買佢嗰間啦

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至