剛bingo就流啡

小小郭c奶
|
剛剛due day check到bingo﹐然後就有少少啡,有冇人試過?尋日就有幾點,今日就一pat但係好淺色嘅啡,分泌超多。。。
ipcs
|
小小郭c奶 發表於 18-10-4 11:55
剛剛due day check到bingo﹐然後就有少少啡,有冇人試過?尋日就有幾點,今日就一pat但係好淺色嘅啡,分泌 ...

試過初孕期流啡或粉紅色分泌,應該都是我食左寒涼/孕婦不宜食嘅野,你要小心d,人地話咁係作小產,應多瞓床休息。
小小郭c奶
|
ipcs 發表於 18-10-4 12:24
試過初孕期流啡或粉紅色分泌,應該都是我食左寒涼/孕婦不宜食嘅野,你要小心d,人地話咁係作小產,應多瞓 ...

如果6w/7w嘅話都諗住去睇醫生檢查下,但而家先得4w, 應該連心跳都未有,已經流啡,我好擔心。。。
ipcs
|
小小郭c奶 發表於 18-10-4 12:26
如果6w/7w嘅話都諗住去睇醫生檢查下,但而家先得4w, 應該連心跳都未有,已經流啡,我好擔心。。。
...

咁細係無得照嘅,自己間唔中驗下綠D睇住加深囉。如果胎停就唔會加深,會慢慢變返白板。
小小郭c奶
|
ipcs 發表於 18-10-4 12:27
咁細係無得照嘅,自己間唔中驗下綠D睇住加深囉。如果胎停就唔會加深,會慢慢變返白板。
...

今日check. 都仲有加深,綠d已經去到80%﹐咁係咪化學機會細d?
ipcs
|
小小郭c奶 發表於 18-10-4 12:29
今日check. 都仲有加深,綠d已經去到80%﹐咁係咪化學機會細d?

dd後幾多日?大約一星期左右有90%深,我見d人化學通常驗到之後果個星期已經無再加深
小小郭c奶
|
ipcs 發表於 18-10-4 12:33
dd後幾多日?大約一星期左右有90%深,我見d人化學通常驗到之後果個星期已經無再加深
...

我尋日先dd咋,今日dd+1﹐最底果支綠d係咪算80%? 因為我本身尋日dd﹐平時m 前都係先嚟啡,跟住尋晚就發現護墊有幾點,之後就冇,到今朝都冇,但返公司途中feel到下面濕濕地,有嘢流出嚟,個心都驚驚地,一返到公司就去廁所睇,護墊濕咗一撻,有一pat淺啡色分泌,就好似嚟m前咁

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ipcs
|
小小郭c奶 發表於 18-10-4 12:39
我尋日先dd咋,今日dd+1﹐最底果支綠d係咪算80%? 因為我本身尋日dd﹐平時m 前都係先嚟啡,跟住尋晚就發現 ...

畀你睇下我的紅綠D個色,你如果剛dd+1個色算深,但唔知你係咪有check排卵?
我紅D係8月19日轉淺,14日後即9月2日是dd。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小小郭c奶
|
ipcs 發表於 18-10-4 12:43
畀你睇下我的紅綠D個色,你如果剛dd+1個色算深,但唔知你係咪有check排卵?
我紅D係8月19日轉淺,14日後即9 ...

我之前都有check排卵,就係今個cycle. 冇check﹐但我睇拉c都幾準嘅,通常都係day14排,我今個cycle就係day13晚交咗一次功課,尋日就係day28﹐應該尋日dd
hamsterma
|
剛剛due day check到bingo﹐然後就有少少啡,有冇人試過?尋日就有幾點,今日就一pat但係好淺色嘅啡,分泌 ...

依家只可以多d臥床休息
KILW
|
我尋日先dd咋,今日dd+1﹐最底果支綠d係咪算80%? 因為我本身尋日dd﹐平時m 前都係先嚟啡,跟住尋晚就發現 ...

我都係4週一發現就流啡,即刻去左睇私家婦產科醫生拎安胎藥用,你流啡就唔好返工啦。雖然好多人好似大條道理咁話開頭靠個胎自己,但我覺得都無理由咩都唔做下。唔用藥都睇醫生攞幾日病假,唔好行咁多,比個胎安穩生長下。
4週起碼可以照到係咪應該係早期懷孕,雖然心跳未有得睇。我bb初頭流啡流血到宜家出左世喇。你要努力加油,幫下bb打氣。
dolldollk
|

如果dd加1算好深wo, 買cb電子check check可能早咗受孕, 有需要就去私家睇睇肯唔肯開安胎, 因為confirm宮內孕就會開安胎
小小郭c奶
|
KILW 發表於 18-10-4 13:10
我都係4週一發現就流啡,即刻去左睇私家婦產科醫生拎安胎藥用,你流啡就唔好返工啦。雖然好多人好似大條道 ...

多謝你呀,我會休息多d﹐希望bb乖乖地啦
小小郭c奶
|
dolldollk 發表於 18-10-4 14:15
如果dd加1算好深wo, 買cb電子check check可能早咗受孕, 有需要就去私家睇睇肯唔肯開安胎, 因為confirm宮 ...

我啱啱去咗睇中醫,希望幫到手啦
dolldollk
|
小小郭c奶 發表於 18-10-4 14:36
我啱啱去咗睇中醫,希望幫到手啦

中醫ok架,我之前唔穩都係靠中醫
我要做媽媽
|
我見初期好多媽媽都係有D流啡架,你好好休息喇,如果系keep住咁流既話就需要去睇急症
carson1128
|

我剛開始時都有流啡,醫生叫我休息一下。嗰個星期瞓床。之後就無事。你休息多D,一有時間就坐,瞓響張床上!唔好攞重嘢!
小小郭c奶
|
我要做媽媽 發表於 18-10-4 15:26
我見初期好多媽媽都係有D流啡架,你好好休息喇,如果系keep住咁流既話就需要去睇急症 ...

知道,我盡量休息多d
小小郭c奶
|
carson1128 發表於 18-10-4 17:00
我剛開始時都有流啡,醫生叫我休息一下。嗰個星期瞓床。之後就無事。你休息多D,一有時間就坐,瞓響張床上 ...

你bb而家幾大喇?
GCHK
|
小心D,盡量臥床休息,唔好拎粗重嘢