家庭理財

跳至
[金融投資] 渣打 轉數快

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

個app 點都load 唔到去轉數個面,要打去cs,問左話3日先覆。試左入2次錢,得1次成功,1次失蹤(仲未知點解收唔到)但另一邊真扣左。

係米渣打未得?

男爵府

回覆樓主:

我冇問题,main menu ->transfer->sc pay. 好快

大宅

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

singwin 發表於 18-10-4 12:54
我冇問题,main menu ->transfer->sc pay. 好快

你就好啦,
我search個google play嗰度啲留言都好多人唔得.
少少地試左$10, 唔知要等幾多日

男爵府

ruth2010 發表於 18-10-4 12:35
個app 點都load 唔到去轉數個面,要打去cs,問左話3日先覆。試左入2次錢,得1次成功,1次失蹤( ...

我試過要等一日ebanking 先show 到出來, 但收到sms

子爵府

恆生同中銀轉出轉入都係即時收到,渣X 號稱大銀行,今時今日重係甘既質數,應該跟東亞一齊踢出藍籌

子爵府

kittykwok385 發表於 18-10-5 10:29
恆生同中銀轉出轉入都係即時收到,渣X 號稱大銀行,今時今日重係甘既質數,應該跟東亞一齊踢出藍籌 ...

渣x網上銀行得一個password protection.
其他銀行都有唔同嘅second Authentication !
感覺上,渣x會無咁安全;無轉數快的話,要one time access code 去set 第三方户口轉賬,感覺都安全。
但如果用轉數快,只要用一個password , login 倒 入web , 咪可以transfer 去第三方戶口。

男爵府

畀面勳章

錢錢媽 發表於 18-10-15 21:12
渣x網上銀行得一個password protection.
其他銀行都有唔同嘅second Authentication !
感覺上,渣x會無咁 ...

渣打而家可以做到每次用電腦登入去網上理財都要用手機 app 再reconfirm才可以正式登入。

佢個web 版揾唔到轉數快,要手機app先至有。

複式洋房

鄭經理又出事

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

ruth2010 發表於 18-10-4 12:35
個app 點都load 唔到去轉數個面,要打去cs,問左話3日先覆。試左入2次錢,得1次成功,1次失蹤( ...
我得呀, 我仲轉咗$1000俾自己另一個戶口(其他銀行)
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

有相關報道:

「轉數快」運作兩周甩轆不斷 有失敗轉帳消失四日|即時新聞|財經|on.cc東網 http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finan ... 1014_00842_001.html

洋房

我試過轉10蚊去Tap & Go,入左黑洞....

子爵府

回覆 TPui122 的帖子

有入無出 ?

大宅

TPui122 發表於 18-10-25 15:07
我試過轉10蚊去Tap & Go,入左黑洞....

只要有EDDA 都會出事

大宅

wallshar 發表於 18-10-15 23:38
渣打而家可以做到每次用電腦登入去網上理財都要用手機 app 再reconfirm才可以正式登入。

佢個web 版揾唔 ...

想問有冇方法,唔使apps confirm都入到渣打網頁版,我覺得好煩

男爵府

畀面勳章

wendyau 發表於 18-10-26 08:10
想問有冇方法,唔使apps confirm都入到渣打網頁版,我覺得好煩

真係幾煩,我都唔識得disable. 落分行問下銀行職員可唔可以disable.
雖然係幾煩, 但我都會照用,尤其係而冢可以好易轉數到非登記户口,安全至上,照用為妙。

大宅

wallshar 發表於 18-10-26 08:47
真係幾煩,我都唔識得disable. 落分行問下銀行職員可唔可以disable.
雖然係幾煩, 但我都會照用,尤其係而 ...

因為我成日入老公AC,下下要打比佢,叫佢按製,好煩

別墅

wallshar 發表於 18-10-15 23:38

佢個web 版揾唔 ...
多一重保安, 咁樣感覺安全D

禁止訪問

洋房

回覆 jack5163 的帖子

唔明點解有EDDA,D錢就入黑洞?
我過數俾我朋友嘅Tap & Go,但佢就入左黑洞.... 對方無收到錢,但我銀行就mark已過數

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至