如何減輕尿味

CHANYINTING
|
最初自己唔發現問題,係身邊一位好 fd 既女同事講我知,覺得我有 bb 後身上有少少尿騷味道,後黎問老公,老公就話好近就真係會聞到,總之就尷尬,因為我有 bb 後經常漏尿,長期用衛生巾墊住,有時返工又唔方便換太密,我每次換巾都有用濕紙巾抹,依然有味,每日都已經飲超過十杯水,再飲都飲唔落,又驚太多尿會容易失禁,好頭痛
EstrellaDamm
|
CHANYINTING 發表於 18-10-4 13:24
最初自己唔發現問題,係身邊一位好 fd 既女同事講我知,覺得我有 bb 後身上有少少尿騷味道,後黎問老公,老 ...

我冇試過,不過你有輕微失禁問題都要正視。你有冇勤力做骨盆底肌肉運動?要每日持之以恆地做,對減輕失禁好有效。如果冇改善就要睇醫生。
dolldollk
|
你夠20幾週未? 可以去上孕婦瑜伽波練返個肌肉
GCHK
|
咁樣亞,唯有D衛生巾換密D囉
Rabeeabbbb
|
試下用添寧Tena,呢隻專俾漏尿用,應該好過衛生巾,我都有買俾媽媽用,萬寧個啲有得賣
CHANYINTING
|
其實我都唔明白,我飲水應該係足夠,排尿都係清透,唔係黃,但係尿液氣味係大左,可能係孕婦身體問題
CHANYINTING
|
GCHK 發表於 18-10-4 17:37
咁樣亞,唯有D衛生巾換密D囉
仲要返工真係好多唔方便
由出門口到搭車,到係公司,好多時都唔能夠即刻去洗手間
Carmen8080
|
CHANYINTING 發表於 18-10-4 23:05
仲要返工真係好多唔方便
...

噴下香水
GCHK
|
CHANYINTING 發表於 18-10-4 23:05
仲要返工真係好多唔方便
...

嗯,明白,但係都冇乜其他辦法
haha748494
|
漏尿最好睇下泌尿科,我有一次急尿,忍唔到,當場就屙左,以為穿水添。產科醫生話如果經常出現漏尿,就建議我去睇泌尿科。