使用意見

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

.請問會員每日回覆次數是否有上限?
.請問網頁版面設置的"最多發表國民"用意何在?鼓勵百花齊放?被某部分會員利用作人身攻擊之話題?
上述問題,煩請解答!謝謝!

侯爵府

係啦管理員,有乜理由帥哥排行榜,長期都係大力排第一 ?bk點知我唔夠佢靚仔唔夠佢帥?

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21602603&extra=page%3D1&page=1

會員討論氣氛非常熱烈, 算唔算有人身攻擊成分?
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

附上有關連結作參考
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21952503

用戶要求終止服務

回覆樓主

煩請解答,謝謝!

超級版主

超級版主

回覆樓主:

二手市場,鐘點工人,齊齊著數,求職招聘,樓市動向,有回覆上限,其他沒有,但不能灌水洗版,最多回覆嘅list,舊版已經有,不是新加設

水晶宮

tsung 發表於 18-10-4 15:49
.請問網頁版面設置的"最多發表國民"用意何在?鼓勵百花齊放?被某 ...

我覺得bk個流行磅原本用意just for fun。 但只係被其他bk用戶拎左黎炒作, 惡意留言。

只可以講 “我不殺伯仁, 伯仁為我而死”。 錯不在bk。
天空之城, 快樂之地

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

tsung 發表於 18-10-4 15:49
.請問網頁版面設置的"最多發表國民"用意何在?鼓勵百花齊放?被某 ...

其實果d排行榜真係好無聊,都唔知整嚟做乜?

用戶要求終止服務

回覆樓主

個人愚見,從商業角度來看,流行榜之存在乃無可厚非,旨在鼓勵會員熱烈參與討論,百花齊放,論壇人氣盛,自可帶動廣告收益。
論壇對外開放,會員質數不免良莠不齊,如有人利用此流行榜來發洩一己私怨,對某部分會員進行口誅筆伐和惡意攻奸,站在道德責任來説,BK管理層是否應該作出適時且適當的有關行動?絶對有反思之價值!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tsung 發表於 18-10-6 17:10
個人愚見,從商業角度來看,流行榜之存在乃無可厚非,旨在鼓勵會員熱烈參與討論,百花齊放,論壇人氣盛,自 ...

jm不用激氣,這裏以前真的很和諧但今時不同往日,實在是多了很多撩是鬥非之徒,但仍有很多舊的真心討論和善意會員存在,日子久了就能分辨,無聊惡意之人當佢透明就是

用戶要求終止服務

豬仔mami 發表於 18-10-9 10:43

jm不用激氣,這裏以前真的很和諧但今時不同往日,實在是多 ...

謝謝豬仔mami善意之提點

翡翠宮

豬仔mami 發表於 18-10-9 10:43

jm不用激氣,這裏以前真的很和諧但今時不同往日,實在是多 ...

我都少回應。怕了!問旅行都被佗地串。真痴C!BK=高登!

首頁

尾頁

跳至