下腹痛

呠豬媽
|
宜家18w5本身平時子宮兩邊都會隔中痛下,因為變大緊,但近來這幾日痛多左,吾係抽痛,係瘀痛,又吾係話真係好痛,不過感覺比之前痛左小小同密左。係咪正常嫁?有點擔心
Carmenyu620
|
呠豬媽 發表於 18-10-4 17:59
宜家18w5本身平時子宮兩邊都會隔中痛下,因為變大緊,但近來這幾日痛多左,吾係抽痛,係瘀痛,又吾係話真係 ...

去睇急症啦,我9月尾嗰時有10w,嗰時都係咁,兩邊瘀痛咁,去到照bb已經停左心跳,但無出血無肚痛,住左一晚塞左藥,10個鐘就排左組織出黎
呠豬媽
|
Carmenyu620 發表於 18-10-5 00:57
去睇急症啦,我9月尾嗰時有10w,嗰時都係咁,兩邊瘀痛咁,去到照bb已經停左心跳,但無出血無肚痛,住左一 ...

請問那時痛了多久呢?因為我痛左幾日,但今日又冇咁痛。不過聽完你講,我都好驚,我會睇醫生。
Carmenyu620
|
呠豬媽 發表於 18-10-5 10:00
請問那時痛了多久呢?因為我痛左幾日,但今日又冇咁痛。不過聽完你講,我都好驚,我會睇醫生。
...

唔算好痛,冤冤痛咁,唔係子宮收縮,唔係扯住痛,我本身都生過,但喺個痛未試過,所以去左急症,孕婦好快有得睇
呠豬媽
|
宜家18w5本身平時子宮兩邊都會隔中痛下,因為變大緊,但近來這幾日痛多左,吾係抽痛,係瘀痛,又吾係話真係 ...

有無人有類似經驗吖?
Carmenyu620
|
呠豬媽 發表於 18-10-5 23:24
有無人有類似經驗吖?

你睇左醫生未呀?
haha748494
|
應該系子宮擴張,如果身體無出現其他不適,就唔洗擔心。
呠豬媽
|
Carmenyu620 發表於 18-10-5 23:44
你睇左醫生未呀?

BB心跳正常,醫生說是因爲子宮開始變大,所以會痛。
呠豬媽
|
haha748494 發表於 18-10-9 15:32
應該系子宮擴張,如果身體無出現其他不適,就唔洗擔心。

嗯。醫生也是話樣說,謝謝你。
Carmenyu620
|
呠豬媽 發表於 18-10-9 20:36
BB心跳正常,醫生說是因爲子宮開始變大,所以會痛。

咁就好啦,祝你順利
麻每吉
|

我都差不多週數呀,都間中咁痛下,
無其他奇怪野,今日中醫覆診把脈話我正常
我就無理到,等26號照結構再睇

醫生講一般到依啲週數正常都好穩定,一齊加油
呠豬媽
|
麻每吉 發表於 18-10-9 21:22
我都差不多週數呀,都間中咁痛下,
無其他奇怪野,今日中醫覆診把脈話我正常
我就無理到,等26號照 ...

哈哈,可能之前開始加速成長,就痛多左。
第一胎所以咩都擔心一餐
知BB有心跳就放心晒。
前日開始仲開始feel到佢陏,好開心
一齊加油。
呠豬媽
|
Carmenyu620 發表於 18-10-9 20:49

咁就好啦,祝你順利

謝謝你