靈異事件?

mandy952
|

剛才食完飯坐係梳化玩手機,未執枱,聽到有把男人聲話「又食雞翼」,咁我望一望阿仔,佢又真係食緊雞翼,又諗下唔通隔離屋又係食雞翼所以咁講?

但從來未試過聽到上下左右嘅鄰居講野會講得咁清楚,最多都係聽到同一個女人成日bilibala大叫,嗰把男人聲係有少少回音…… 定係我有幻聽?
blackberry
|
你同亞仔一齊聽到? 我試過呀, 不過只係聽到"喂"一聲咋
超儀烽藍
|

caryfox
|

早啲訓,唔好胡思亂想⋯⋯無事發生!
mandy952
|
blackberry 發表於 18-10-4 21:41
你同亞仔一齊聽到? 我試過呀, 不過只係聽到"喂"一聲咋

只有我聽到,因為坐窗邊,初時以為樓下樓上有人講野,但再諗諗下未試過聽得咁清楚
vivibabyvivi
|
caryfox 發表於 18-10-4 21:44
早啲訓,唔好烏絲聯想⋯⋯無事發生!

胡思亂想呀
blackberry
|
mandy952 發表於 18-10-4 21:45
只有我聽到

單一事件當幻覺

vivibabyvivi
|

只有我聽到,因為坐窗邊,初時以為樓下樓上有人講野,但再 ...

不如你問返佢,唔食雞翼食咩?睇下有冇人應你
mandy952
|
vivibabyvivi 發表於 18-10-4 21:47
不如你問返佢,唔食雞翼食咩?睇下有冇人應你

心諗唔好比我見到你呀,可能我會痴線
caryfox
|
vivibabyvivi 發表於 18-10-4 21:45
胡思亂想呀
係喎!⋯⋯我用語音輸入,上BK一刻,電腦自動更改了。
壞蛋獎門人
|
冇事既,唔好諗,諗得多會交接到
tsung
|
可能你c6講嘢?
mandy952
|
壞蛋獎門人 發表於 18-10-4 22:00
冇事既,唔好諗,諗得多會交接到

但我當時係冇野諗,只係睇緊fb
mandy952
|
tsung 發表於 18-10-4 22:04
可能你c6講嘢?

no la,冇可能自己老公把聲都唔認得
facialchung
|
mandy952 發表於 18-10-4 22:05
no la,冇可能自己老公把聲都唔認得
咁就當係樓上樓下or隔離左右鄰居算喇,今晚早d瞓,一覺到天光
pomanlife
|
mandy952 發表於 18-10-4 21:48
心諗唔好比我見到你呀,可能我會痴線

又唔會痴線咁嚴重,大家見到當見唔見到就算,我之前瞓晏覺,冇男人係屋企,有把男人聲係度嗌,醒左之後先醒起c6返左工,有次我大嗌煲湯夠鐘要熄火,竟然「佢」係我嗌完即刻熄左
Poyau
|
pomanlife 發表於 18-10-4 22:59
又唔會痴線咁嚴重,大家見到當見唔見到就算,我之前瞓晏覺,冇男人係屋企,有把男人聲係度嗌,醒左之後先 ...

幫手熄火
HoshiSora
|

只有我聽到,因為坐窗邊,初時以為樓下樓上有人講野,但再 ...

聲音來自窗外?還是屋內阿仔位置?
有幾個可能性:
窗外有人望見,多口說話。
窗外有人玩航拍,惡作劇多口搞事。
阿仔講句,但見你咁在意,捉弄你,唔認有說話。
幻聽。
平行時空中的交錯,他見到你,你聽到他,他多口。
飄飄給你的感想說話。

chrischo2002
|

會唔會是亞仔講
ddkaka
|
諗唔通嘅野,我會選擇唔諗