原來屯門咁好住,已經搬來幾個月感覺良好

KCBaby2011
|
之前住將軍澳區,但原來屯門都儿好住,小朋友好喜歡
888Amy
|
KCBaby2011 發表於 18-10-4 23:02

你住边?
09daisydaisy
|

有咩分別,唔係將軍澳空氣,環境好些嗎?
而且應該小些大陸人
貓皮
|

但將軍澳個邊唔同類型學校選擇較多呢!
sylvester123
|

我覺得新圍苑勁好住,,,買野方便,交通又方便
KCBaby2011
|
sylvester123 發表於 18-10-6 18:23

plg
|
sylvester123 發表於 18-10-6 18:23

新圍苑太近輕鐵站,輕鐵過良景站中間個馬路同行人過路位,輕鐵成日響按,我覺得好嘈

Babypooh314
|
咁碼頭一帶到三聖好唔好住?住開九龍想搬,諗住空氣好。但我又係灣仔返工,唔知係咪碼頭一帶多村巴過海。
kobedurbee
|
回覆 Babypooh314 的帖子

三聖ok及較寧靜, 恒福巴士總站旁有邨巴出灣仔
Babypooh314
|
kobedurbee 發表於 18-10-9 08:38
回覆 Babypooh314 的帖子

三聖ok及較寧靜, 恒福巴士總站旁有邨巴出灣仔

咁係碼頭邁雅美個邊,行去搭村巴係咪好遠?
美__美
|
Babypooh314 發表於 18-10-9 09:07
咁係碼頭邁雅美個邊,行去搭村巴係咪好遠?

邁亞美個邊,朝早有962A特別班次係悅湖山莊開出,第二個站就係慧豐園門口