現金票問題

kinkingai1983
|
因為聽日吾得閒去銀行排隊,如果張玩金票放入存票機,咁聽日係咪都可以直接過到數去我户口,定係都要等到後日
cattz288
|
kinkingai1983 發表於 18-10-4 23:02
因為聽日吾得閒去銀行排隊,如果張玩金票放入存票機,咁聽日係咪都可以直接過到數去我户口,定係都要等到後 ...

不如你用存鈔機喇!
|
cattz288 發表於 18-10-4 23:04
不如你用存鈔機喇!

因為聽日出糧 我老細吾得閒扲票返黎比我
佢話放入存票機一樣
andyman
|
kinkingai1983 發表於 18-10-4 23:02
因為聽日吾得閒去銀行排隊,如果張玩金票放入存票機,咁聽日係咪都可以直接過到數去我户口,定係都要等到後 ...

星期一下午大約3點至用得.
|
andyman 發表於 18-10-4 23:14
星期一下午大約3點至用得.

但係我果張係現金票冇者劃線都要下午3點?
andyman
|
kinkingai1983 發表於 18-10-4 23:20

現唔現金都要去交換所兌架.除非你親身去發票果間銀行攞.
ps : 唔係交換所, 係 clearing house .
cattz288
|
kinkingai1983 發表於 18-10-4 23:20

用入票機一定係入落account架! 無得快!
j947
|

橫線係代表支票上姓名,同攞錢果個人姓名相同先過數,即係話,冇橫線,寫左名都冇用,係乜人去對張票都對到錢。

你想即攞到現金,可去返出支票人開支票戶口果間分行,排隊對票,就可即攞錢
Poyau
|
想攞現金要去公司間銀行分行兑現
zhouzhouBB
|

問下老闆可否改用轉數快
新秦先生
|
zhouzhouBB 發表於 18-10-4 23:47
問下老闆可否改用轉數快
我老闆就係學左好耐都唔識攪到而家都仲未沖涼.
魔怪媽媽
|

用得入票機一定要星期一先收到
|
新秦先生 發表於 18-10-4 23:54
我老闆就係學左好耐都唔識攪到而家都仲未沖涼.

我都叫我老闆用轉數快,佢話吾識用呢D高科技,我話你張現金票入落存票機要星期日一先有架,我仲比佢話返轉頭咩叫現金票呀?現金票係一入就有架喇,吾好再問我喇。勁無奈。我又吾可以話佢錯
Mrs周
|
j947 發表於 18-10-4 23:30
橫線係代表支票上姓名,同攞錢果個人姓名相同先過數,即係話,冇橫線,寫左名都冇用,係乜人去對張票都對 ...

我上次就係咁。現金票寫咗名入落入票機,冇劃線。銀行打比老闆,老闆鬧我話驚彈票扣錢

其實係咪真係㗎?

jje88
|
即時你改了張支票 枱頭? 要加簽名呀 !一入票機, 乜票 都是一個做法, 必定要等 第2日 15:00 clear
想快 去柜枱 做野
|
jje88 發表於 18-10-5 12:03
即時你改了張支票 枱頭? 要加簽名呀 !一入票機, 乜票 都是一個做法, 必定要等 第2日 15:00 clear
想快 去柜 ...

我都想快,但係我老細今日吾得閒返鋪頭扲票比我,佢係都話現金票入存票機都一定即日扲到
amyamy123
|
入票機要第二日先拎到錢
BK2002
|
kinkingai1983 發表於 18-10-5 12:17
我都想快,但係我老細今日吾得閒返鋪頭扲票比我,佢係都話現金票入存票機都一定即日扲到
...
仲要睇你老闆今日幾點去入票, 過咗銀行截數時間先入嘅支票, 係當聽日入。

nganc9
|
現金票係畀你去銀行取現金, 入支票機就當支票處理
pooh仔
|
kinkingai1983 發表於 18-10-5 12:17
...

你老闆擺明老點你喇

我唔信佢唔知囉