請問各位3月媽媽你地感覺到胎動嗎?

deepshan
|
我今胎第三胎,16wk4d仲未感覺到胎動,我已經忘記上2胎幾時開始有胎動,有小小擔心
纯B
|
我17+4都沒感覺到胎動!
麻每吉
|
我17週,近排細心睇有見過疑似胎動,但好難發現
deepshan
|
纯B 發表於 18-10-5 07:43
我17+4都沒感覺到胎動!

幾時先有胎動,感覺好唔實在我鐘意被拳打腳踢ga日子
bunnypigpig
|
第一胎,今日都19w3d 了無人地口中個種好明顯的胎動
麻每吉
|
deepshan 發表於 18-10-5 10:11
幾時先有胎動,感覺好唔實在我鐘意被拳打腳踢ga日子

同意,依家4week照一次私家等得好苦
o_oblue_girl
|
胎動其實係咩感覺?
SATSUKI
|
deepshan 發表於 18-10-5 00:31
我今胎第三胎,16wk4d仲未感覺到胎動,我已經忘記上2胎幾時開始有胎動,有小小擔心
...

仲未feel到
|

回覆 deepshan 的帖子

Hi deepshan ,一般18-24週左右會感覺到胎動,有人早D有人遲D,有經驗嘅媽媽有可能會更易D察覺到, 媽媽係靜嘅環境瞓低會易D感覺到,細細力咁郁都係算,愈大D感覺會愈來愈強架!
Catlandk
|
18w5d,感覺有胎動啦,老公話腸郁,暈阿

Karina-L
|
我都未感覺到,日日都諗點解仲未有有啲驚(emoji)
Step_Stephanie
|
...

我第一胎 16w3d的時候 臨訓前放手起肚臍位 忽然手感受到有嘢游過我諗係胎動。不過都係感受過一次炸
kmyee
|
...

17 wk+2 未有感覺
deepshan
|
kmyee 發表於 18-10-13 09:21
17 wk+2 未有感覺

我出完post後久唔久feel到疑似胎動,通常瞓係度靜靜地ga時候,不過好細力,我都唔確定係唔係
BNO201611
|
第二胎,呢個星期開始感覺有胎動。
米娜.L
|
...

20w,我18w開始feel到
kmyee
|
...

彈彈下一陣吾知係咪 又吾係日日有我都吾知係咪黎~而家19周了
sukibb1125
|
有啊,有胎動。而家21w,多數夜晚郁得多d!
DoraC
|
感覺到有少少跳動,唔係好明顯
FelixLeung628
|
19w仲未感受到胎動,是不是寶寶太懶了?
(emoji)