影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

stella816 發表於 19-1-16 14:10
拍劇應該都係好小翻兜女主角但我記得韓智旼同佢拍過電影再拍劇

咁希望佢唔好再拍朴小姐。

大宅

回覆樓主:

究竟代表隻脚有冇事呢 ? 警察都話見佢跑得好快。

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

ccdccl 發表於 19-1-16 11:12
你唔留心,振宇仲有好多優點架

大家嫌亞罕愛情戲太少,編劇話呢套唔係愛情劇, 但見完男女主角後決定會加少少, 大前提係唔影響劇情, 佢仲話加愛情戲入劇非常有難度
睇完佢呢篇訪問,我又幾欣賞佢

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

希嫙mama 發表於 19-1-16 23:06

我都想知

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

20190116 李甄接受媒体采访 玄彬相关部分

在《阿尔罕布拉宫的回忆》中,与饰演刘振宇的玄彬之间的“化学反应”令人期待。与剧中看朴信惠的眼神不同,振宇总是用可爱的目光看着这位可爱的“妹妹”。
听到这些话,李甄说:"玄彬姐夫长得真帅!看了很多网络上的回帖,很多人都羡慕我。玄彬姐夫在拍戏的时候也很照顾我。我也是从玄彬姐夫的充满爱意的眼神中感受了他对熙珠姐姐的爱。

问:玄彬姐夫是什么样子的人?

回答:玄彬前辈具备了演员的领导能力,非常照顾我。对敏珠很亲切,也关心。最重要的是努力的练习剧本和动作,从整场戏到每一个动作都十分了解,准备得非常充分,让人很尊敬。“工作的地方真的是天堂啊!”

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

kcm 發表於 19-1-17 08:47
大家嫌亞罕愛情戲太少,編劇話呢套唔係愛情劇, 但見完男女主角後決定會加少少, 大前提係唔影響劇情, 佢 ...

我都有睇過訪問呀,可能大部份人將呢套劇當愛情劇咁睇,所以就大失所望

除左鬧非愛情劇之外,好多人都投訴後半段節奏慢太拖,編劇解釋:這是為了結局而必要的過程。在徐秘書劇情就更著重於角色的情感。鎮宇失去一切、頹廢不已,面對深陷的泥沼,他身邊只剩下熙珠了。而在尋找世株的過程,他才慢慢擺脫過去、解決苦惱。是一個自我探索的過程,大概是這部分沒有引起觀眾共鳴,才會令大家覺得拖沓。

你對編劇想要表達的訊息有共鳴嗎?定係佢寫得唔好?

琥珀宮

希嫙mama 發表於 19-1-16 23:06

我睇過好多人的解釋,大部分人都覺得振宇的腳仍然是跛的,只不過呈現在觀眾眼前要有美感冇可能喺螢光幕前面gut下gut下咁跑喎

琥珀宮

htts 發表於 19-1-17 09:16

在《阿尔罕布拉宫的回忆》中,与饰演刘振宇的玄彬之间的“化学反 ...

玄彬姐夫

琥珀宮

htts 發表於 19-1-17 09:16

在《阿尔罕布拉宫的回忆》中,与饰演刘振宇的玄彬之间的“化学反 ...

李甄係你個妹?

大宅

ccdccl 發表於 19-1-17 09:30
我睇過好多人的解釋,大部分人都覺得振宇的腳仍然是跛的,只不過呈現在觀眾眼前要有美感冇可能喺螢 ...

唔係喎,係連捉佢既警察都問,乜唔係跛咩,跑得咁快。

大宅

ccdccl 發表於 19-1-17 09:25
我都有睇過訪問呀,可能大部份人將呢套劇當愛情劇咁睇,所以就大失所望

除左鬧非愛情劇之外, ...

唔理,只係知彬彬超型。 同埋同朴小姐最好冇感情線

珍珠宮

kcm 發表於 19-1-17 08:47
大家嫌亞罕愛情戲太少,編劇話呢套唔係愛情劇, 但見完男女主角後決定會加少少, 大前提係唔影響劇情, 佢 ...

個編劇真係幾好唔會為左兩個主角而改到自己劇本變曬其實呢個劇無愛情都ok㗎

珍珠宮

希嫙mama 發表於 19-1-17 10:01

贊成

琥珀宮

希嫙mama 發表於 19-1-17 09:59
唔係喎,係連捉佢既警察都問,乜唔係跛咩,跑得咁快。

呢度應該係話比大家知冇爛,佢真係跛的人有求生本能,可以發揮到奇蹟出現

琥珀宮

stella816 發表於 19-1-17 10:03
個編劇真係幾好唔會為左兩個主角而改到自己劇本變曬其實呢個劇無愛情都ok㗎
...

我覺得編劇係有原則的,同埋佢唔係金編嘛,愛情劇都唔係佢果瓣

侯爵府

ccdccl 發表於 19-1-16 10:23
尋晚走去睇返你個瑞鎭一手果幕,好正呀,hana叫佢放手都唔肯放,推都推唔郁佢,你老公man爆:ilov ...

呢套真係拍得玄彬好靚仔...真係靚到雙眼唔可以離開個Mon..... 玄彬真係360度零死角位, 度度都靚到呢..著咩都咁型,唔駛chok都可以令你暈, 令你心醉.... ....

侯爵府

希嫙mama 發表於 19-1-16 11:38
其實我幾鍾意第二任老婆,樣靚身材好。 但呢套劇要佢比個醜男鬧+出軌+ 離開鎮宇,真係好冇說服力。
...

同意...真係無說服力... 有咩可能個玄彬咁嘅老公, 而去搵個唔太似樣嘅奸夫..除非第二任老婆係盲囉....

侯爵府

htts 發表於 19-1-16 14:42

睇相都心動....

侯爵府

希嫙mama 發表於 19-1-17 10:01

give me five... 同意

琥珀宮

natnat_tsang 發表於 19-1-17 10:27
呢套真係拍得玄彬好靚仔...真係靚到雙眼唔可以離開個Mon..... 玄彬真係360度零死角位, 度度都靚到呢..著咩 ...

你形容得好正,睇住你的文字都會暈

首頁

尾頁

跳至